Udruga građana Impetus u organizaciji s LAG Moslavina poziva Vas na predavanje: Istinitosti o emocijama i stresu, koje će se održati 28 studenog 2013. godine u Kutini, u prostorijama LAG-a Moslavina, Tržna 8, s početkom u 9,30 sati.
Stres je pojam koji se koristi kako bi se opisalo stanje istrošenosti koje tijelo doživljava kao reakciju na svakodnevne napetosti i pritiske. Bilo kakve promjene u poslovnom ili osobnom životu, bolesti ili ozljede uzrokuju stres. Međutim, najviše nam škode oni učinci stresa, poput napetosti i pritiska, koje osjećamo kao posljedicu svakodnevnih neugodnih aktivnosti (prometna gužva, čekanje u redu, previše e-mailova itd).
Učinci stresa na ljude vidljivi su na tjelesnom, mentalnom i emocionalnom planu. Prema Američkom institutu za stres, do 90% svih problema sa zdravljem povezano je sa stresom. Previše stresa može doprinijeti razvoju i potaknuti mnoge zdravstvene probleme uključujući bolesti srca, povišeni krvni tlak, moždani udar, depresiju i poremećaje spavanja.
Cilj ovog predavanja je potaknuti razvijanje emocionalne inteligencije i pismenosti kod polaznika dajući im uvid u dublje razumijevanje o tome što su emocije, koja je razlika između emocije i osjećaja, te glavnih 7 činjenica-“istina” o emocijama. Ovo razumijevanje o emocijama koje proizlazi iz područja Neuro lingvističke psihologije i Neuro semantike omogućava osobi učinkovitije upravljanje stresom što u konačnici dovodi do boljeg mentalnog, emocionalnog i fizičkog zdravlja koje je osnovni preduvjet uspješnog života pojedinca.
Predavanje će održati Alen Mirić, predsjednik udruge Impetus i NLP praktičar, autor dvaju e-priručnika “Formula uspjeha” i “Umijeće utjecanja”, te kreator programa „Lake misli, lako tijelo“- namijenjen ljudima koji imaju problema s viškom kilograma, Yo-Yo efektom, emocionalnim prejedanjem i nedostatkom motivacije za vježbanje.
Prijave za sudjelovanje zaprimaju se putem elektroničke pošte na adresu:
impetus-alen@hotmail.com
Prijavnica Istinitosti o emocijama i stresu

Podijeli na društvenim mrežama
Skip to content