I ove godine nastavljamo njegovati preko 30. godina staru tradiciju Lipanjskih susreta koji se svake godine održavaju u čast Milki Trnini u njenom rodnom Vezišću. Lipanjski susreti  u Godini Milke Trnine kada obilježavamo 150. godina rođenja te slavne operne dive, održati će se u subotu 15.06.2013. godine tradicionalnim okupljanjem članova kulturno umjetničkih društava i zborova. Želja je i ove godine vratiti se korijenima i organizirati Lipanjske susrete prikazujući kulturnu ponudu, baštinu i ljepotu običaja našeg kraja. Lipanjski susreti oduvijek su bili događaj koji kroz pjesmu, folklor i miris pečenih šarana, čuva baštinu i evocira uspomenu na Milku Trninu.
Ove godine u sklopu Lipanjskih susreta s početkom u 15,00 sati, održati će se nogometna utakmica Veterana NK Dinama Zagreb i Veterana NK Milka Trnina Vezišće i to na nogometnom igralištu u Vezišću.
Kao i svake godine i ovog će puta uoči početka službenog programa Lipanjskih susreta u 17,30 sati biti upriličen mimohod svih sudionika programa kroz Vezišće.
U kulturno-umjetničkom dijelu programa,  na ljetnoj pozornici iza Doma kulture Milka Trnina, s početkom u 18,00 sati nastupiti će kao domaćin KUD Graničar  Križ i Amatersko pjevačko društvo Milka Trnina Vezišće, te njihovi gosti: zbor KUD-a Stružec iz Stružca, zbor KUD-a Čazma iz Čazme, KUD “Ogranak seljačke sloge” Posavski Bregi te KUD Čazma iz Čazme.

Kako bi se pokazala raskoš naše moslavačke tradicije, a posebno nošnji, pozivamo i ovoga puta sve one djevojke i žene koje čuvaju stare narodne nošnje svojih baka da ih izvuku iz škrinja i odjenu te da se pridruže svečanom mimohodu kako bi on bio što raskošniji.
Također, pozivaju se OPG-i, Udruge, obrtnici koji žele izlagati svoje proizvode na Lipanjskim susretima da se najkasnije do četvrtka, 13.06.2013. godine prijave  na broj telefona 01/2831-510 (Lidija Ljubić).

Lipanjski susreti 2013-plakat

Podijeli na društvenim mrežama
Skip to content