096U petak je u Križu održana proljetna edukativna manifestacija namijenjena djeci, pod nazivom Kriška cvjetna priča i to u organizaciji Društva Naša Djeca Vladimir Nazor iz Križa te uz potporu suorganizatora Općine Križ i trgovačkog društva Poduzetnička zona Križ d.o.o. Križ. Partneri Kriške cvjetne priče bili su i Dječji vrtić Križ te Osnovna škola Milke Trnine kao i Amatersko kazalište Josip Badalić iz Križa. Zajednički je osmišljen niz aktivnosti i sadržaja koje su imale za cilj kroz splet zabavnih, glazbenih, izložbenih, gastronomskih i prodajnih sadržaja educirati djecu o potrebi brige za okoliš i prirodu koja nas okružuje.

Centralni događaj manifestacije Kriška cvjetna priča bio je Cvjetni korzo na kojem su se nakon cvjetnog mimohoda, predstavila djeca nižih razreda Osnovne škole Milke Trnine  Križ, njihove male mažoretkinje i predstavnici Robotičko informatičkog kluba Križ, zatim skupine djece Dječjeg vrtića Križ i gosti iz Klošttra Ivanića te njihove mažoretkinje.

Osim raznih sadržaja za djecu, prodajne izložbe cvijeća, cvjetnih instalacija, edukativne radionice kompostiranja ostvarene u suradnji s Ivakopom d.o.o. iz Ivanić-Grada te, štandova s jagodama i slično, posjetitelji su mogli kušati i hranu od cvijeća, a otkriven je i Dinko, mjerač visine za djecu koji je postavljen u centru Križa.

Moramo spomenuti da su sve cvjetne kreacije koje su odjenula djeca, izašle iz radionica DND-a Vladimir Nazor Križ čiji su članovi glavni nositelji cijele Kriške cvjetne priče. Predstavnik Općine Križ, član Općinskog vijeća Općine Križ, Stevo Turčinović, otvorivši Krišku cvjetnu priču, istaknuo je da će Općina Križ uvijek podržavati ovakve i slične manifestacije koje imaju za cilj od najranije dobi u djeci buditi osjećaj za brigu o prirodi i okolišu.

Napomenimo kako će prilog o Kriškoj cvjetnoj priči biti emitiran danas u 18 sati u informativnom programu Mreže TV.

045 067 075 076 077 089 099 114 118 121 126 132 142 141 157 165 172

Podijeli na društvenim mrežama
Skip to content