Poštovani građani,

pozivamo Vas da sudjelujete u otvorenom savjetovanju u donošenju nacrta Strateškog programa Općine Križ za razdoblje 2016.-2021.godine.

Savjetovanje je moguće pronaći OVDJE

Tema savjetovanja je:  Izrada Strateškog razvojnog programa potreba je Općine Križ koja se planski želi razvijati u skladu s prepoznatim potencijalima. Općina Križ do 2021. godine želi postati sredina konkurentnog i inovativnog gospodarstva, gdje se razvoj temelji na principima održivosti te sredina koja stanovništvu osigurava visoku kvalitetu življenja. Svrha izrade Strateškog razvojnog programa je pridonijeti uspješnom i učinkovitom upravljanju razvojem Općine Križ, odnosno pružanje smjernica lokalnoj samoupravi i nositeljima razvoja za bolje korištenje sredstava iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova. Glavni cilj Strateškog razvojnog programa je pružiti strateški okvir i program s utvrđenom vizijom, strateškim ciljevima, prioritetima te mjerama za konkretne razvojne projekte i aktivnosti te mehanizmima provedbe i načinima praćenja provedbe dokumenta.
Opis savjetovanja: Javno savjetovanje provodi se u cilju  izrade Strateškog razvojnog programa Općine koji će predstavljati temeljni dokument budućeg smjera održivog razvoja i rasta Općine Križ. Navedeni razvojni dokument preduvjet je za kandidiranje projekata za sufinanciranje iz strukturnih instrumenata i fondova Europske unije te se njime utvrđuju glavni strateški ciljevi i način njegove realizacije u razdoblju do 2021. godine.

Usporedno s ovim savjetovanjem službenici Općine Križ u suradnji sa izrađivačem provjeravaju i usklađuju podatke iz nacrta Strateškog razvojnog programa Općine Križ za razdoblje 2016.-2021.godine.

Molimo zainteresiranu javnost da sudjeluju u donošenju Strateškog razvojnog programa Općine Križ za razdoblje 2016.-2021. godine  upisivanjem svojih komentara na dolje predviđeno mjesto.
Savjetovanje je otvoreno do: 25.05.2016.

Podijeli na društvenim mrežama
Skip to content