UntitledManifestaciju Kriška cvjetna priča po prvi puta organizira Društvo Naša Djeca Vladimir Nazor iz Križa uz potporu suorganizatora Općine Križ i Trgovačkog društva Poduzetnička zona Križ. Partneri Kriške cvjetne priče su i Dječji vrtić Križ te Osnovna škola Milke Trnine kao i Amatersko kazalište Josip Badalić iz Križa. Manifestacija koja će se održati u petak 13.05.2015. godine, zamišljena je kao festival proljeća i buđenja života, a sve predstavljeno kroz splet zabavnih, glazbenih, izložbenih, gastronomskih i prodajnih sadržaja sa ciljem poticanja radosti i kreativnosti.

Cvjetni korzo okuplja djecu vrtićke dobi, nižih razreda osnovnih škola i djecu iz udruga ili slobodno prijavljenih grupa. Zadatak svih dječjih skupina je doći “cvjetno odjeven”, misleći pritom na proljetne motive. Svaka skupina izvodi prigodan program na središnjoj pozornici. Cvjetna povorka će krenuti od Dječjeg vrtića i Osnovne škole Milke Trnine (Školska ulica), kroz uži centar naselja praćena limenom glazbom DVD-a Križ.

Očekuje vas Kobra zabavno –glazbeni program na pozornici, a na ulicama izložbeno prodajni štandovi izlagača cvijeća, slika, suhog i ljekovitog bilja, kaktusa, knjiga, ukrasnih proizvoda, sjemena vrtnih ukrasa i pribora te „Hrana od cvijeća“ –degustirajte slano-slatke delicija od plodova i cvijeća.

U parku će biti organizirana mala Ivakopradionica kompostiranja i svečano otkriven novi mjerač visine za djecu Suncokret DINko!

Očekuje vas i izložba cvijeća kojoj je cilj potaknuti uređenje javnih i privatnih površina te dovesti do prepoznatljivosti centra naselja Križ kao jednog od najuređenijih mjesta u okruženju, pridonijeti ekološkoj svijesti formiranjem novih cvjetnih instalacija, gredica i detalja u suradnji s djecom. U centru će biti okupljeni izlagači i proizvođači cvijeća i sadnica, cvjećari aranžeri. Izložba je prodajnog karaktera.

Radi sigurnosti naših najmlađih, zatvoriti će se promet u centru Križa od 14:00 do 21:00 sat. MOLIMO DA U NAVEDENO VRIJEME NE PARKIRATE VOZILA NA DIJELU ZAGREBAČKE ULICE I TRGA SVETOG KRIŽA.

Podijeli na društvenim mrežama
Skip to content