DALMATINSKA VEČER U KRIŽU – regulacija prometa

Radi održavanja koncerta Dalmatinska večer ispred Knjižnice i čitaonice Križ, dana 25. listopada 2024. godine (petak), od 18:00 sati do 21:00 sat bit će privremeno zatvoren promet na dijelu Zagrebačke ulice u Križu od Trga Svetog Križa do parkirališta u Zagrebačkoj 7.

Na dijelu Zagrebačke ulice, ispred Doma kulture Josip Badalić te Knjižnice i čitaonice Križ, sve do parkirališta u Zagrebačkoj 7 neće biti moguće parkirati dana 25. listopada 2024. godine (petak) od 18:00 sati do 21:00 sat.

Molimo za razumijevanje!

Kriški darivatelji krvi na prijemu kod Načelnika

U Općini Križ održan je tradicionalni, svečani prijem darivatelja s područja Općine povodom 25. listopada Dana dobrovoljnih darivatelja krvi. Hrvatski Crveni križ svake godine obilježava Dan dobrovoljnih darivatelja krvi – 25. listopada, dan kad je 1953. godine u organizaciji Crvenog križa u Sisku održana prva akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Otada pa sve do danas, ovaj dan se obilježava u društvima Crvenog križa diljem Lijepe naše. Tradicionalno, obilježavanjem Dana dobrovoljnih darivatelja krvi i Općina Križ u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Ivanić-Grad iskazuje zahvalnost svim dobrovoljnim darivateljima za sve darovane doze krvi kao i za podizanje svijesti o potrebi redovitog darivanja te dragocjene životne tekućine.
Općinski načelnik Općine Križ Marko Magdić iskazao je posebnu zahvalnost svim darivateljima krvi na njihovoj humanosti i plemenitosti. Ujedno je zahvalio i volonterkama te volonterima Gradskog društva Crvenog Križa Ivanić-Grad te Općinskog društva Crvenog križa Križ na promicanju vrednota volonterstva i Crvenog križa. Bila je to i prilika da se na darivanju krvi zahvali i okupljenim darivateljima i to Kristijanu Čoriću i Nenadu Kušaru za 10 darivanja, Valentinu Mazuru za 20 darivanja, Dejanu Šiptaru za 30 darivanja te Tihomiru Tičaku za čak 100 darivanja krvi.

Čestitka povodom Dana dobrovoljnih darivatelja krvi

U Hrvatskoj se na današnji dan, 25. listopada, obilježava Dan dobrovoljnih darivatelja krvi. Koristim priliku da svim darivateljima krvi zahvalim jer darujući krv, daju nesebično dio sebe za živote drugih ljudi. Svi darivatelji ostavljaju neizbrisiv trag u životima drugih, postajući karika koja povezuje zdravlje i bolest na najčovječniji način!

S poštovanjem,                                  

OPĆINSKI NAČELNIK OPĆINE KRIŽ:
Marko Magdić, mag. oec.                           

Skip to content