Poziv građanima na tribinu o solarnim elektranama i mogućnosti financiranja projekata

S ciljem pomoći zainteresiranim građanima da se informiraju i pokrenu projekte u domeni obnovljivih izvora energije Općina Križ poziva sve zainteresirane na informativnu tribinu na temu Solarne elektrane i mogućnosti dobivanja novčanih sredstava iz Fonda za zaštitu okoliša u iznosu do 6.000,00 EUR-a.

Tribina će se održati 29. listopada 2024. godine u Križu, na adresi Trg Sv. Križa 5 (prostor vijećnice u Društvenom domu u Križu) s početkom u 18 sati.

Na tribini ćete imati priliku uz stručnu podršku, saznati više o prednostima solarnih elektrana, procedurama prijave na fondove te dobiti odgovore na sva pitanja vezana uz ovaj projekt. Svaki sudionik tribine dobit će, određene pogodnosti koje će moći iskoristiti za pripremu projektne dokumentacije i izradu glavnog projekta.

Općina Križ ovom tribinom daje priliku građanima da saznaju više o financiranju vlastitih solarnih elektrana, što će doprinijeti stabilnosti našeg energetskog sustava i očuvanju okoliša. Pozivamo vas da nam se pridružite i informirate o tome kako možete iskoristiti sredstva i preuzeti aktivnu ulogu u energetskoj tranziciji našeg kraja.

Veselimo se vašem dolasku!

OBAVIJEST O OBILJEŽAVANJU BLAGDANA SVIH SVETIH

Općina Križ u suradnji s Udrugom hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata 91. Otok Ivanić, Udrugom branitelja Općine Križ te ostalim udrugama proizašlim iz Domovinskog rata, prigodno će obilježiti blagdan Svih svetih polaganjem vijenaca kod Centralnog križa na groblju u Križu, obilaskom grobova poginulih hrvatskih branitelja i paljenjem svijeća, dana 30. listopada 2024. godine (srijeda) i to prema sljedećem redoslijedu:        

  • 10,00 sati – Polaganje vijenca i paljenje svijeća kod Centralnog križa na groblju u Križu (polaganje vijenaca i paljenje svijeća kod centralnog križa na groblju u Križu te molitva za sve poginule i umrle hrvatske branitelje, a zatim i paljenje svijeća na grobovima poginulih hrvatskih branitelja koji počivaju na groblju u Križu)
  • 11,00 sati – Polaganje vijenca i paljenje svijeća kod Centralnog križa na groblju u Rečici Kriškoj.
Skip to content