Javni natječaj za prodaju nekretnina

Objavljen je Javni natječaj za prodaju nekretnina u Narodnim novinama br. 120/24 od 18. listopada 2024. godine.

Rok za dostavu ponuda na adresu Općine Križ je 30 dana od objave natječaja.

Budući da zadnji dan za predaju ponuda pada na dan 17. studenog 2024. godine – nedjelja, a ponedjeljak 18. studenoga 2024. godine je neradni dan, sukladno članku 81. stavku 2. Zakona o općem upravnom postupku, rok za predaju ponuda istječe u utorak,  19. studenog 2024. godine, iz razloga što zadnji dan roka pada u dan – nedjelju, a ponedjeljak 18. studenog 2024. godine je neradni dan – kada Općina Križ ne radi, stoga rok istječe prvoga sljedećega radnog dana.

Link na objavljeni Javni natječaj:

https://narodne-novine.nn.hr/eli/oglasni/2024/120/8384388/pdf

JAVNI NATJEČAJ ZA ZAKUP POLJOPRIVREDNOG ZEMLJIŠTA  U VLASNIŠTVU OPĆINE KRIŽ

Na temelju Odluke Općinskog načelnika Općine Križ o davanju u zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Općine Križ na području Općine Križ i utvrđivanju teksta javnog natječaja za zakup (KLASA: 320-02/24-01/85, URBROJ: 238-16-03-24-1 od 15. listopada 2024. godine) objavljuje se

JAVNI NATJEČAJ ZA ZAKUP POLJOPRIVREDNOG ZEMLJIŠTA  U VLASNIŠTVU OPĆINE KRIŽ

1. Predmet natječaja je zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Općine Križ na području katastarskih  čestica Križ, Širinec i Novoselec na području Općine Križ.

Poljoprivredno zemljište koje je predmet natječaja namijenjeno je za zakup, za ratarsku i stočarsku proizvodnju, na vrijeme – 3 (tri) godine, računajući od datuma zaključenja Ugovora o zakupu poljoprivrednog zemljišta odnosno uvođenja u posjed i odnosi se na sljedeće katastarske čestice:

R. Br.Naziv katastarske općineBroj zk uloškaBroj zk česticeUkupna površina zk čestice (m²)Kultura zk česticePočetna godišnja zakupnina (EUR-a)
1.Križ1592932/118087oranica87,14 EUR-a
2.Širinec30401767/34514oranica21,75 EUR-a
3.Novoselec215717115721kuća, dvor i oranica podkućnica27,56 EUR-a

2.  Početna zakupnina poljoprivrednog zemljišta, a koja je utvrđena na temelju Uredbe o načinu izračuna početne zakupnine poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske te naknade za korištenje voda radi obavljanja djelatnosti akvakulture („Narodne novine“  br. 89/18), iznosi za oranicu 48,18 EUR-a/ha godišnje.

3. Pravo sudjelovanja u natječaju imaju:

  • fizičke osobe državljani Republike Hrvatske,
  • pravne osobe registrirane u Republici Hrvatskoj.

4. Ponude se podnose u pisanom obliku, na hrvatskom jeziku i latiničnom pismu.

5. Rok za dostavu ponude je 8 dana od dana istovremene objave ovog natječaja na oglasnoj ploči Općine Križ i na internetskoj stranici Općine Križ.

6. Ponude se dostavljaju na adresu: Općina Križ, Trg Svetog Križa 5, 10314 Križ, u zatvorenoj omotnici, s naznakom „PONUDA ZA ZAKUP POLJOPRIVREDNOG ZEMLJIŠTA U VLASNIŠTVU OPĆINE KRIŽ – NE OTVARAJ“.

7. Otvaranje zaprimljenih ponuda nije javno, a izvršiti će se u sjedištu općinske uprave Općine Križ. 

8. Pisana ponuda mora sadržavati:

  • ime i prezime/naziv, adresa/sjedište, OIB ponuditelja, telefon, adresa e-pošte i osnovni podaci o ponuditelju,
  • oznaku zemljišta za koje se dostavlja ponuda (jedna ili više katastarskih čestica),
  • ponuđenu zakupninu poljoprivrednog zemljišta iskazanu za svaku katastarsku česticu posebno, upisanu brojkama i slovima, a koja ne može biti manja od početne zakupnine predviđene ovim javnim natječajem,
  • izvod iz sudskog, obrtnog ili drugog registra ne stariji od 30 dana računajući od danaobjave ovog natječaja,
  • presliku osobne iskaznice ili domovnice za fizičke osobe državljane Republike Hrvatske,
  • izjavu o prihvaćanju plaćanja godišnjeg iznosa zakupnine za prvu godinu zakupa jednokratno najkasnije do dana uvođenja u posjed.

9. Odluku o odabiru ponuditelja donosi Općinski načelnik Općine Križ, o čemu će svi podnositelji ponuda biti pisanim putem obaviješteni.

10.  Za odabir ponuditelja iz ovog natječaja, Općinski načelnik Općine Križ utvrđuje kriterij, a to je:

       – najviša ponuđena zakupnina uz ispunjenje uvjeta iz ovog javnog natječaja.

       U slučaju da dva ili više ponuditelja imaju istu ponuđenu zakupninu, prednost kod zakupa poljoprivrednog zemljišta imat će onaj ponuditelj čija ponuda je zaprimljena ranije na urudžbenom zapisniku Općine Križ.

11. Nepravodobne i nepotpune ponude te ponude koje nisu sukladne ovom natječaju, neće se razmatrati.

12. Odabrani ponuditelj dužan je sklopiti ugovor o zakupu poljoprivrednog zemljišta s Općinom Križ po isteku ugovora o zakupu s dosadašnjim zakupnicima, a kojim ugovorom će se regulirati međusobna prava i obveze između ugovornih strana.

13. Na osnovi sklopljenog ugovora o zakupu poljoprivrednog zemljišta zakupnika se uvodi u posjed u roku od 30 dana od dana sklapanja ugovora.

14. Ugovor o zakupu poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Općine Križ sadrži obvezno odredbe 

      koje se odnose na:

  • podatke o ugovornim stranama,
  • podatke iz zemljišne knjige o poljoprivrednom zemljištu,
  • vrijeme trajanja zakupa,
  • visinu i rok plaćanja zakupnine zakupljenog zemljišta,
  • namjenu korištenja zakupljenog zemljišta.

15. Općinski načelnik Općine Križ zadržava pravo poništiti natječaj bez posebnog obrazloženja i bez snošenja novčanih i svih drugih eventualnih posljedica, kao i ne prihvatiti niti jednu zaprimljenu ponudu.

Općina Križ

Ovaj Javni natječaj objavljuje se na oglasnoj ploči Općine Križ i na internetskoj stranici Općine Križ dana 21. listopada 2024. godine.

Rok za dostavu ponuda je do zaključno s danom 29. listopada 2024. godine.

OSNOVAN ŠAHOVSKI KLUB SLOGA NOVOSELEC-KRIŽ

Proteklog tjedna održana je osnivačka skupština Šahovskog kluba Sloga Novoselec-Križ, a osnivači kluba su Ranko Bulava, Ivan Frljak, Boris Kovačić, Dražen Piljek, Vlado Rusan, Ivan Tovernić, Darko Verner i Damir Vorel.
Na osnivačkoj skupštini gost je bio i Općinski načelnik Općine Križ Marko Magdić i predsjednik Udruge umirovljenika Općine Križ Ivan Dokmanić. Obojica su izrazili podršku i zaželjeli sreću u daljnjem radu novoosnovanom šahovskom klubu.
Djelatnost kluba bit će: popularizacija šahovske igre, nastupanje u šahovskim ligama, organizacija šahovskih natjecanja te drugi poslovi i djelatnosti određeni zakonom i statutom kluba.
Na osnivačkoj skupštini donesen je Statut šahovskog kluba, te je izabran Upravni odbor od 5 članova (Vorel Damir, Vlado Rusan, Ivan Frljak, Darko Verner i Ivan Tovernić), a za predsjednika je izabran Damir Vorel, dok je tajnik Šahovskog kluba Darko Verner.
Sjedište novoosnovanog šahovskog kluba Sloga Novoselec-Križ je na adresi: Trg sv. Križa 3, 10314 Križ.

Koncert Dalmatinska večer

Koncertom Dalmatinska večer u petak 25.10. u 19 sati predstavit će nam se Edi Šegota i Mislav Biočina, vrsni solisti koji su svoje glazbeno iskustvo dvadesetak godina stjecali u klapama, a pratit će ih Danira Ipavec glazbena umjetnica, pijanistica i harmonikašica.
Koncert će biti ispred Knjižnice i čitaonice Križ, u slučaju lošeg vremena u Domu kulture Josip Badalić.

Skip to content