Obavijest o izmjeni Javnog poziva za dodjelu potpora poljoprivredi – produženje roka za podnošenje Zahtjeva

U Javnom pozivu za dodjelu potpora sukladno Programu potpora poljoprivredi na području Općine Križ za 2024. godinu (KLASA: 320-01/23-01/42, URBROJ: 238-16-03-24-4), koji je objavljen 01. ožujka 2024. godine na internetskoj stranici Općine Križ (JAVNI POZIV za dodjelu potpora sukladno Programu potpora poljoprivredi na području Općine Križ za 2024. godinu | Općina Križ (opcina-kriz.hr), točka XI. mijenja se i glasi:

„XI. VRIJEME TRAJANJA JAVNOG POZIVA:

Javni poziv je otvoren do 15. studenog 2024. godine odnosno do iskorištenja sredstava.“

NOVA UMJETNA TRAVA

Ovih je dana izmijenjena umjetna trava te postavljena nova na malonogometnom igralištu na Sportskom parku u Križu. Općina Križ za novu je umjetnu travu izdvojila oko 44.500,00 EUR-a od čega je oko 80% ili 36.000,00 EUR-a dobiveno od Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske.

Umjetna trava koja je postavljena 2018. godine demontirana je i biti će donirana NK Milka Trnina Vezišće te postavljena na pomoćnom igralištu u Vezišću.

Međunarodni dan starijih osoba

I ove je godine Međunarodni dan starijih osoba u Općini Križ obilježendarivanjem osoba starijih od 90 godina. U suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Ivanić-Grad, izdvojena su novčana sredstva za kupnju poklon paketa potrepština za 46 osoba starijih od 90 godina s područja Općine Križ. Vrijednost paketa iznosi 22,00 EUR-a.

Svake godine 1. listopada obilježava se Međunarodni dan starijih osoba, dan posvećen priznavanju doprinosa starijih osoba društvu i rješavanju izazova s kojima se suočavaju. Ove se godine obilježava 34. godišnjica proglašenja 1. listopada Međunarodnim danom starijih osoba, na temelju odluke i Rezolucije Glavne Skupštine Ujedinjenih naroda, donesene 14. prosinca, 1990. godine. Tema ovogodišnjeg 34. obilježavanja je “Dostojanstveno starenje: Važnost jačanja sustava skrbi i podrške za starije osobe diljem svijeta”.

Međunarodni dan starijih osoba obilježava se u Hrvatskoj i u cijelom svijetu kako bi se naglasilo značenje osiguravanja životne sredine koja se može prilagoditi potrebama i sposobnostima stanovnika starije dobi. Nužno je osigurati životni okoliš, koji se može prilagoditi kako zdravstvenim tako i socijalnim potrebama i funkcionalnoj sposobnosti starijih osoba.

Skip to content