JAVNI NATJEČAJ ZA IZBOR I IMENOVANJE RAVNATELJA KNJIŽNICE I ČITAONICE KRIŽ

Javni natječaj za izbor i imenovanje ravnatelja Knjižnice i čitaonice Križ objavljen je u Narodnim novinama br. 112/24.

Rok za dostavu prijava /s dokumentacijom/ na Javni natječaj je do zaključno s danom 12. listopada 2024. godine (subota).

Obzirom da zadnji dan roka istječe u subotu, kada Općina Križ ne radi, temeljem odredaba članka 81. stavka 2. Zakona o općem upravnom postupku („Narodne novine“ br. 47/09 i 110/21), kad zadnji dan roka pada u dan kad javnopravno tijelo ne radi, rok istječe prvoga sljedećega radnog dana, a to je zaključno s danom 14. listopada 2024. godine (ponedjeljak).

Više na internet stranici Knjižnice i čitaonice Križ:

https://kck.hr/dogadanja/javni-natjecaj-za-izbor-i-imenovanje-ravnatelja-knjiznice-i-citaonice-kriz/

OBAVIJEST O DEZINSEKCIJI KOMARACA NA PODRUČJU OPĆINE KRIŽ 

Škarda-sanitarna zaštita d.o.o. Čazma vršiti će larvicidno i adulticidno tretiranje komaraca na području Općine Križ (Bunjani, Donji Prnjarovec, Gornji Prnjarovec, Johovec, Konšćani, Križ, Mala Hrastilnica, Novoselec, Obedišće, Okešinec, Razljev, Rečica Kriška, Širinec, Šušnjari, Velika Hrastilnica, Vezišće) dana 30. rujna u večernjim satima. Datum tretiranja promijenjen je zbog lošeg vremena proteklog vikenda.

Tretiranje će se provoditi sa zemlje aparatima mobil-star i Swinfog, te izlaganjem granula larvicida, insekticidnim sredstvima III skupine na bazi permetrina i temefosa.                       

Insekticidna sredstva koja se koriste prilikom dezinsekcije komaraca imaju brzo početno djelovanje i dugo rezidualno djelovanje, što u  konačnici rezultira smanjenjem populacije komaraca u svim njihovim razvojnim stadijima, od ličinki do adulta.                                                                   

Navedeni insekticidi neznatno su opasni za čovjeka i njegovu okolinu, a u okolišu ne zaostaju, jer su biorazgradivi. Insekticidi imaju Odobrenje i Rješenje Ministarstva zdravlja RH.

U slučaju lošijeg vremena tretiranje se prenosi na slijedeći naredni dan bez oborina.

Kontakt osoba Vedran Diktić mob: 099/2642-897.

ANTIČKI DAN

Izuzetno lijepo osmišljen događaj Udruge prijatelja baštine-Amici hereditatis Ivanić-Grad pod nazivom „Antički dan na Sipčini“, zbog izuzetno obilne kiše morao je biti sa Sipčine preseljen u Križ. Antički dan na Sipčini tako je protekle subote održan u nešto izmijenjenom obliku u Galeriji Križ. Članovi udruge, predstavnici Hrvatskog restauratorskog zavoda iz Zagreba te udruge Red Čuvara grada Zagreba ovom su manifestacijom posjetiteljima predstavili rimsku kulturu i način života, odnosno kako su ljudi u vrijeme antike, od 1. do 4. stoljeća poslije Krista, živjeli na Sipčini gdje se nalazio ruralni gospodarsko-ladanjski kompleks – villa rustica.

Skip to content