SUBOTA REZERVIRANA ZA SAJAM, VITEŠKI TABOR I PRLJAVO KAZALIŠTE!

Sve je spremno za najzanimljiviji vikend u Križu. Nakon dječjih aktivnosti i zabave u petak,  slijedi subota 24. kolovoza 2024. godine, te puno zanimljivih sadržaja za sve generacije tijekom cijelog dana. Sve će kulminirati večernjim nastupom DJ-a uz pratnju saksofona te koncertom Prljavog Kazališta koje nastupa ponovno u Križu nakon 20 godina i to na pozornici na trgu na centru Križa.

Od ranog jutra započinje Fišijada ŠRU Šaran u Vezišću. Također u jutarnjim satima Križ će ispuniti umjetnici, slikari sudionici likovne kolonije pod nazivom „Križ u srcu Moslavine“ koju za Općinu Križ organizira Popovačka udruga likovnih stvaralaca Moslavački štrk. Sve slike s kolonije bit će prezentirane, odnosno izložene na izložbi u Galeriji Križ 6. rujna 2024. godine u 18 sati.

Od 14 sati u Parku u Križu započinje 12. tradicionalni Sajam obrta i rukotvorina na kojem osim meda, ukrasnih mirisnih svijeća, bučinog ulja, likera, keramike, nakita i ostalih rukotvorina, možete kušati i vino Udruge vinara i vinogradara Škaf Križ, a zabavljat će nas pjesmom i plesom KUD Graničar i Udruga umirovljenika Općine Križ.

U goste nam po prvi put dolazi “Red Čuvara grada Zagreba“,  udruga za antičku, srednjovjekovnu i ranonovovjekovnu oživljenu povijest i kulturu. Posjetitelji će moći vidjeti viteški tabor, šatore, oružje, oklope i drugu različitu opremu i odjeću. Moći će također vidjeti prikaz liječenja u jedinoj terenskoj srednjovjekovnoj bolnici, metode liječenja tadašnjih bolesti i ozljeda, ljekovito bilje, a moći će se i okušati u srednjovjekovnom streličarstvu te radionicama mačevanja. Vitezovi će prikazati i stilove borbe različitim oružjima.

Za sve kreativce u sklopu Sajma održat će se i ove godine od 15 sati RECIKLAŽA- kreativna radionica za djecu i odrasle Udruge ženske ruke iz Križa u suradnji s Ivakopom d.o.o. Ivanić-Grad. Od 15 sati slijedi i edukacija o udomljavanju životinja Društva za zaštitu životinja Zlatni čagalj, Ivanić-Grad.

Za sve ljubitelje finih oblizeka i ove godine, ponudu slatkog ali i slanog pripremili su Kriški oblizeki, odnosno DND Vladimir Nazor Križ.

Od 20 sati na velikoj pozornici nastupa DJ- a Claudio Madirazza i saksofonista Dominik Grgić, a nakon njih u 22 sata nastupaju Prljavci!


24.08.2024. (subota)

– od 8 do 12 sati FIŠIJADA; u organizaciji ŠRU ŠARAN; ribnjak Milka Trnina, Vezišće; podjela fiša od 12 sati

– od 10 sati LIKOVNA KOLONIJA „KRIŽ U SRCU MOSLAVINE“; u organizaciji Popovačke udruge likovnih stvaralaca “Moslavački štrk“

– od 14 do 21 sat SAJAM OBRTA I RUKOTVORINA; park u Križu (Pokrovitelj Zagrebačka županija)

– 15 sati RECIKLAŽA- KREATIVNA RADIONICA ZA DJECU I ODRASLE; Udruga ženske ruke u suradnji s Ivakop d.o.o. Ivanić-Grad, Križ; park u Križu

– od 14 do 20 sati VITEŠKI TABOR REDA ČUVARA GRADA ZAGREBA; srednjovjekovna oživljena povijest, viteške igre, streličarenje, srednjovjekovna bolnica i pisarnica te igre i radionice za djecu; livada u centru Križa

– 15 sati NE KUPUJ – UDOMI!; edukacija o udomljavanju životinja Društva za zaštitu životinja Zlatni čagalj, Ivanić-Grad; park u Križu

– od 15 sati KRIŠKI OBLIZEKI; slatko i slano u ponudi DND-a Vladimir Nazor Križ; park u Križu

– od 17 sati DEGUSTACIJA VINA UDRUGE „ŠKAF“ KRIŽ; park u Križu

– od 17 sati PJESMA I PLES KUD-a GRANIČAR u suradnji s Udrugom umirovljenika Općine Križ; park u Križu

– 20 sati nastup DJ CLAUDIO MADIRAZZA I SAKSOFONIST DOMINIK GRGIĆ; centar Križa

– 22 sata KONCERT PRLJAVOG KAZALIŠTA; centar Križa

– od 24 do 01 sat DJ Claudio Madirazza i Saksofonist Dominik Grgić

Skip to content