Općina Križ ostvarila 30.000,00 EUR-a za besplatne edukativne i sportske aktivnosti djece

Ministarstvo demografije i useljeništva objavilo je Odluku o raspodjeli financijskih sredstava za sufinanciranje provedbe edukativnih, kulturnih i sportskih aktivnosti djece predškolske dobi i djece od I. do IV. razreda osnovne škole. Općina Križ, prijavila je projekt, odnosno edukativne i sportske aktivnosti koje će se provoditi u Dječjem vrtiću Križić-kružić, Križ te ostvarila potporu u iznosu 30.000,00 EUR-a. Aktivnosti kao što su rano učenje engleskog jezika, poticanje matematičkih znanja i sportski program namijenjene su djeci predškolske dobi, a kreću s početkom nove pedagoške godine.

Riječ je o pilot projektu Ministarstva demografije i useljeništva čija je svrha bilo financijsko rasterećenje obitelji s predškolskom i osnovnoškolskom djecom te poticanje jednakog uključivanja i povećanja obuhvata djece koja sudjeluju u edukativnim, kulturnim i sportskim aktivnostima na području cijele Republike Hrvatske, što pridonosi njihovom cjelokupnom razvoju i obrazovanju.

Jedinice lokalne samouprave se dodjelom sredstava obvezuju organizirati edukativne, kulturne i/ili sportske aktivnosti za djecu predškolske dobi i djecu od I. do IV. razreda osnovne škole koje će za djecu kao krajnje korisnike aktivnosti biti besplatne.

Skip to content