Moslavina on bike 2024. drugu godinu u Križu

BK Kutina 25. svibnja 2024. godine organizirao je još jednu biciklijadu pod nazivom „Moslavina on bike 2024“. Prošlogodišnje prvo izdanje ovog događaja naišlo je na jako pozitivne komentare kao i na oduševljenje sudionika u smislu doživljaja krajolika i kulturno-povijesnih znamenitosti naše Moslavine. Šezdesetak sudionika iz raznih krajeva Hrvatske (Zagreb, Čakovec, Daruvar, Kastav, Sisak, Veliki Zdenci, Krapina…) ove je godine vozilo rutu od 110 km koja je krenula iz Kutine preko Gračenice, Osekova, Stružca, Križa, Čazme, Velike Ludine, Popovače s povratkom u Kutinu preko Osekova
U želji da sudionicima biciklijade predstave gradove i mjesta kroz koje prolaze i u Općini Križ dočekali smo ih kao dobri domaćini te ponudili okrjepu i predstavili našu Općinu.

Započela II. faza izgradnje oborinske odvodnje, pješačke i biciklističke staze u Industrijskoj cesti u Križu

Prije dvije godine započeli su radovi u sklopu kojih je uređeno 500 m pješačke i biciklističke staze u Industrijskoj cesti. Nakon izrade potrebne dokumentacije te ishođenja svih potrebnih dozvola, ostvarivanja sufinanciranja u iznosu od 40.000,00 EUR-a Zagrebačke županije i 49.000,00 Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, proveden je postupak javne nabave te je odabran izvođač radova. Ukupna vrijednost ugovorenih radova koji uključuju izradu 700 m nogostupa s biciklističkom stazom širine 2 m i sustava oborinske odvodnje, iznosi oko 215.000,00 EUR-a.

Radovi su započeli, a očekuje se da bi trebali, ovisno o vremenskim prilikama, biti završeni kroz naredna tri mjeseca.

S obzirom na to da će se radovi odvijaju dijelom i na kolniku, očekuje se otežano prometovanje Industrijskom cestom te se mole sudionici u prometu na razumijevanje.

Skip to content