ADVENT U OPĆINI KRIŽ

Bliži nam se najljepše vrijeme godine, vrijeme adventa, zajedništva i druženja u kojem sve miriše na bor, kuhano vino i cimet. Općina Križ u suradnji s vrijednim općinskim udrugama i ove je godine pripremila bogat adventski program. Obzirom da su sva događanja besplatna svakako Vas pozivamo da posjetite događanja u sklopu kojih smo pripremili i brojna iznenađenja koja Vam ne želimo još otkriti. Već idućeg vikenda krećemo s hit predstavom Kazališta Moruzgva i Ecijom Ojdanić, a u nedjelju palimo prvu adventsku svijeću gdje vas očekujemo da osjetimo i u zajedništvu gradimo duh ovogodišnjeg Božića.

ECIJA OJDANIĆ I FRANO MAŠKOVIĆ U PREDSTAVI „NIŠTA IM NEĆE BIT“

U petak 1. prosinca 2023. godine pozivamo Vas na besplatnu hit predstavu Kazališta Moruzgva  „NIŠTA IM NEĆE BIT“. Predstava počinje u 18,00 sati uDomu kulture Josip Badalić u Križu.  
O predstavi:

Kazalište Moruzgva donosi neodoljivu predstavu Ništa im neće bit’ koja će vas nasmijati, dirnuti i potaknuti na razmišljanje o ljubavi, odnosima i novim počecima. Nastala iz pera majstorice kratke proze Tanje Mravak, ova predstava razotkriva tajne obiteljskog života i donosi smijeh i emocije na pozornicu te pred gledatelje stavlja niz sitnica svakodnevnog obiteljskog života. Predstava je namijenjena roditeljima, djeci i svima onima koji su zaglavili u nekoj fazi svoga odnosa. Bez obzira na generacijske razlike, svi će se prepoznati u likovima i situacijama koje Ništa im neće bit’ donosi na pozornicu. Ovo je prilika da se svi zajedno smijemo, da se osvijestimo i zapitamo kako da očuvamo svoje odnose, bez obzira na sve prepreke koje nam život stavlja na put.

Jezgra je priče, tipično za Tanjin rukopis, obitelj, kao i niz situacija koje godinama čekaju pod tepihom, da bi se, ponukane (a čim drugim nego) životom, neminovno iznijele na površinu i počistile nastali kaos ili ga jednom zauvijek završile. U ovoj humornoj duodrami pratimo brak dvoje ljudi, čiji se odnos nađe na prekretnici nakon što djeca napuste obiteljski dom. Što se događa u i među ljudima nakon godina tišine? Jesu li vremenom stvorene spone dovoljne da bi održale odnos čiji su temelji dobrano poljuljani?

ECIJA OJDANIĆ i FRANO MAŠKOVIĆ briljiraju u glavnim ulogama, donoseći nam neodoljivu kemiju i vješto izvedene komične trenutke. Njihova igra iznosi na površinu sve emocije i sukobe, ali i nade za novo poglavlje u njihovom životu.

Kako se vratiti na ono što je nekoć bilo – ako se to uopće može – ili se samo iznova mogu graditi neka nova poglavlja? I, u konačnici, bi li bio moguć ikakav (novi) početak, kad ne bi bilo ljubavi?

OBAVIJEST – I. izmjena i dopuna Programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske na području Općine Križ

Sukladno članku 29. Zakona o poljoprivrednom zemljištu (NN 20/2018, 115/18, 98/19 i 57/22), Općina Križ izlaže na javni uvid prijedlog I. izmjena i dopuna Programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu države na području Općine Križ.

Uvid u prijedlog I. izmjena i dopuna Programa može se izvršiti u prostorijama Općine Križ, Trg Svetog Križa 5, u razdoblju počev od 24. 11. 2023. do zaključno s danom 08. 12. 2023. godine, radnim danom od 8,00 do 14,00 sati. Također, uvid je moguć i putem općinske internetske stranice www.opcina-kriz.hr.

Pisani prigovori ili primjedbe na prijedlog Programa mogu se dati Općini Križ najkasnije do 08. 12. 2023. godine. Nakon razmatranja primjedbi, prijedlog I. izmjena i dopuna Programa s popratnom dokumentacijom će se dostaviti na prethodnu suglasnost Ministarstvu te nakon toga Općinskom vijeću na donošenje.

KOPIJE KATASTARSKOG PLANA (mapa se nalazi na poveznici, priloženom linku na internet stranici Općine Križ, podstranici „Dokumenti Općine Križ“, podnaslovu „Važni dokumenti“ objavljeni )
Skip to content