Ljubomir Kerekeš s predstavom Skupština ovog petka u Križu

foto-14Predstava Kerekesh teatra Skupština odigrati će se u petak, 04.11.2016. godine u Dom kulture Josip Badalić u Križu s početkom u 19 sati.  Ulaznice se mogu kupiti u Knjižnici i čitaonici Križ po cijeni od 30,00 kuna i to svaki dan u radno vrijeme knjižnice, a u petak 04.11.2016. godine, na sam dan predstave, ulaznice će se moći kupiti do 17 sati u Knjižnici i čitaonici, a od 17 sati na blagajni u Domu kulture Josip Badalić u Križu.

Autor urnebesne kajkavske satirične komedije Kerekesh teatra pod nazivom Skupština je Ljubomir Kerekeš koji ujedno i glumi u predstavi zajedno s Draškom Zidarom, Mijom Pavelkom,  Marijom Krpan i Dragutinom Novakovićem-Šarlijem koji je zadužen za glazbenu kulisu predstave.

Radnja komedije smještena je u selo Črevo u kojem postoji Seoski odbor koji zasjeda jednom godišnje u cilju donošenja važnih odluka za zajednicu.  Riječ je o komediji koja govori o općedruštvenim problemima vezanim uz obnašanje vlasti, a specifičnost Kerekešove Skupštine je prisutnost predstavnika romske nacionalne manjine.

Obavijest studentima o sufinanciranju prijevoza

Temeljem važeće Odluke o sufinanciranju prijevoza za studente s područja Općine Križ, svim studentima koji su redovno upisani na fakultete na području Republike Hrvatske te svakodnevno putuju iz mjesta prebivališta na području Općine Križ u mjesto školovanja i vraćaju se kući, koristeći pritom željeznički ili autobusni javni prijevoz, Općina Križ sufinancira prijevoz u iznosu od 75% cijene mjesečne karte za odabrani način prijevoza tijekom 10 mjeseci kroz godinu. Zahtjevi se mogu podnijeti za mjesec studeni od 03.11.2016. godine, i to utorkom i četvrtkom od 8 do 14 sati.

Za novu akademsku godinu 2016./2017. studenti će uz zahtjev i izjavu morati priložiti dokaz da su redovni studenti – potvrdu s fakulteta i presliku osobne iskaznice, ako ih nisu priložili uz zahtjev za listopad.
Zahtjev i izjava za studeni 2016.
odluka-o-sufinanciranju-prijevoza-studenata-11-9-2014

Skip to content