OBAVIJEST GRAĐANIMA o radovima na obnovi kolnika

Obavještavaju se građani da će se počevši od 03. studenog 2016. godine u Vinogradskoj i školskoj ulici u Križu, izvoditi radovi na obnovi kolničkog zastora. Predviđeni rok za završetak radova je sredina studenog mjeseca.

Radovi obuhvaćaju visinsko izravnavanje te ugradnju novog sloja asfalta.

U vrijeme izvođenja radova biti će djelomično onemogućeno prometovanje što će se regulirati prometnim znacima te pozivamo stanovnike navedenih ulica da korištenje svojih vozila prilagode i usklade prema dinamici radova asfaltiranja.

Također, usporedno s ovim radovima kreče i rekonstrukcija dijela nogostupa u ulici Milke Trnine, usporedno sa Sportskim parkom, a sve u cilju povećanja sigurnosti svih sudionika u prometu.

Zahvaljujemo se na razumijevanju.

Obilježen blagdan Svih svetih

svi-sveti-2016-019Predstavnici Općine Križ predvođeni Općinskim načelnikom Općine Križ Markom Magdićem u suradnji s Udrugom hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata ’91 Otok Ivanić, obilježili su danas blagdan Svih svetih te zapalili svijeće i položili vijence ispred centralnog križa na groblju u Križu, a molitvu za sve poginule i umrle branitelje kao i sve one koji više nisu s nama, izmolio je bogoslov Igor Borić. Svijeće su zapaljene i na grobovima trinaest poginulih branitelja Domovinskog rata koji počivaju na groblju u Križu.

Predstavnici Općine Križ, istog dana, nakon polaganja vijenaca obišli su i mjesno groblje u Rečici Kriškoj te kod centralnog križa položiti vijenac i zapaliti svijeće, a nešto kasnije posjetili su i Spomen sobu poginulih branitelja Domovinskog rata u Galeriji Križ.

Spomenimo da će u subotu 29.10.2016. godine Općinski načelnik Općine Križ zajedno s predstavnicima Grada Ivanić-Grada te Općine Kloštar Ivanić te udrugama proizašlim iz Domovinskog rata, odati počast svim poginulim, umrlim i stradalim braniteljima na centralnom Spomen području svim poginulim braniteljima na zapadnoslavonskom ratištu u periodu 1991.- 1995. godina na lokalitetu Trokut-Novska.

U subotu 29. listopada, u Općini Kloštar Ivanić, predsjednik Općinskog vijeća Općine Križ Đuro Paher, odat će počast poginulim i umrlim braniteljima 65. samostalne bojne ZNG-a i drugih postrojbi Otoka Ivanića na spomen obilježju branitelja u Parku Hrvatskih branitelja u Kloštar Ivaniću.

S početkom u 10 sati u nedjelju 30. listopada, predstavnici Grada Ivanić-Grada, Općine Križ i Kloštar Ivanića, odati će počast Rudolfu Perešinu na 12. Memorijalu Rudolfa Perešina, polaganjem vijenaca u Ivanić-Gradu u Parku koji nosi njegovo ime. Nešto kasnije od 11 sati,  nastavlja se svečani program povodom obilježavanja 25. godišnjice preleta, u Društvenom domu Caginec.

 

Predstavljena zbirka pjesama Danijela Lemešića

danijel-lemesic-013Sinoć je u punoj Galeriji Križ predstavljena prva zbirka pjesama Danijela Lemešića „Demoni duše“. Općinski načelnik Općine Križ Marko Magdić pozdravio je sve posjetitelje, autora Danijela Lemešića i urednika knjige Miljenka Šimunovića, naglasivši još jednom bogatstvo kreativnosti i osobitosti koje nose ljudi oko nas, a da toga često nismo svjesni. Autor je pročitao neke od pjesama, zahvalivši se svima koji su potpomogli objavljivanje zbirke, te je ujedno najavio pripremu i izdavanje nove zbirke sljedeće godine.

Predstava Kerekesh teatra u Križu-ulaznice na prodaju u Knjižnici i čitaonici Križ

foto-14Od danas u Knjižnici i čitaonici Križ možete po cijeni od 30,00 kuna kupiti ulaznice za urnebesnu kajkavsku satiričnu komediju Kerekesh teatra pod nazivom Skupština.

Predstava će se odigrati u petak, 4.11.2016. godine u Dom kulture Josip Badalić u Križu s početkom u 19 sati.

Autor predstave je Ljubomir Kerekeš koji ujedno i glumi u predstavi zajedno s Draškom Zidarom, Mijom Pavelkom,  Marijom Krpan i Dragutinom Novakovićem-Šarlijem koji je zadužen za glazbenu kulisu predstave.

Radnja komedije smještena je u selo Črevo u kojem postoji Seoski odbor koji zasjeda jednom godišnje u cilju donošenja važnih odluka za zajednicu.  Riječ je o komediji koja govori o općedruštvenim problemima vezanim uz obnašanje vlasti, a specifičnost Kerekešove Skupštine je prisutnost predstavnika romske nacionalne manjine

Skip to content