Općina Križ jučer u Razljevu dočekala državne prvake!

dvd-razljev-050U petak je Općinski načelnik s dobrim željama ispratio tri ekipe Vatrogasne zajednice Općine Križ na 7. Državno natjecanje vatrogasaca Republike Hrvatske u Pulu, a jučer se u Općinu Križ vratio autobus s Državnim prvacima DVD-om Razljev i dvije vrlo uspješne ženske ekipe, ekipom DVD-a Johovec koja je osvojila odlično 5 mjesto u kategoriji žene B i ekipom Male Hrastilnice koja je osvojila 12 mjesto.

Naime, u organizaciji Hrvatske vatrogasne zajednice, a uz domaćinstvo Vatrogasne zajednice Istarske županije, na Sportsko-rekreacijskom centru Uljanik u Puli održano je 1. listopada 2016. godine 7. državno natjecanje vatrogasaca Republike Hrvatske. Na natjecanju je sudjelovalo ukupno 221 natjecateljsko odjeljenje vatrogasaca, s gostima iz Slovenije i predstavnicima Koruške iz Austrije. Samo natjecanje je održano 1. listopada u prijepodnevnim satima. Predstavnici Hrvatske vatrogasne zajednice i domaćina, predvođeni predsjednikom Hrvatske vatrogasne zajednice Antom Sanaderom i načelnikom Željkom Popovićem predali su pehare najboljima. Najbolja vatrogasna ekipa u vrlo jakoj konkurenciji bila je ekipa DVD-a Razljev, a zanimljivo je i to da su prva tri mjesta odnijele ekipe Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije.

dvd-razljev-030 dvd-razljev-051 dvd-razljev-016 dvd-razljev-034 dvd-razljev-036 fb_img_1475394227200_resized fb_img_1475394217205_resized fb_img_1475394245262_resized fb_img_1475394254514_resized fb_img_1475394267814

Važno je spomenuti i to da temeljem postignutih rezultata, pravo nastupa na međunarodnom natjecanju vatrogasaca, koje će se od 9. do 16. srpnja 2017. godine održati u Villachu (Austrija), stekli su:
– u kategoriji muški A DVD Razljev, Andrilovec, Paukovec, Turnašica, Mladost
– u kategoriji muški B DVD Mladost, Spačva Vinkovci, Biškupec,
– u kategoriji žene A DVD Kašina, Ribnica
– u kategoriji žene B DVD Desno Trebarjevo
– u kategoriji PVP A JVP Ivanić Grad
– u kategoriji PVP B JVP Varaždin
Rezultati:
Kategorija MUŠKI A:
1. DVD Razljev
2. DVD Andrilovec
3.DVD Paukovec

Kategorija ŽENE A:
1. DVD Kašina
2. DVD Ribnica
3. DVD Mladost

Kategorija MUŠKI B:
1. DVD Mladost
2. DVD Spačva Vinkovci
3. DVD Biškupec

Kategorija ŽENE B:
1. DVD Desno Trebarjevo
2. DVD Mali Mihaljevec
3. DVD Savska Ves
Kategorija PVP A
1. JVP Ivanić Grad
2. JVP Grada Čakovca
3. JVP Čazma

Kategorija PVP B
1. JVP Varaždin
2. JVP Grada Zagreba
3. JVP Križevci

Gosti ŽENE A
1. PGD Hajdoše Slovenija

Gosti MUŠKI B
1. Koruška

 

 

 

Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću – Zaključak o utvrđivanju popisa pravnih osoba od posebnog interesa za Općinu Križ.

Poštovani građani,

pozivamo Vas da sudjelujete u otvorenom savjetovanju u donošenju prijedloga Zaključka o utvrđivanju popisa pravnih osoba od posebnog interesa za Općinu Križ.

Savjetovanje je moguće pronaći OVDJE

Tema savjetovanja je: Utvrđivanje popisa pravnih osoba od posebnog interesa za Općinu Križ.

Opis savjetovanja: Javno savjetovanje provodi se u cilju provedbe odredaba Zakona o sprječavanju sukoba interesa, sukladno kojem, predstavničko tijelo jedinice lokalne samouprave, Općine Križ, utvrđuje popis pravnih osoba od posebnog interesa za Općinu Križ.

Molimo zainteresiranu javnosti da sudjeluje u donošenju Zaključka o utvrđivanju popisa pravnih osoba od posebnog interesa za Općinu Križ, upisivanjem svojih komentara na dolje predviđeno mjesto.

Savjetovanje je otvoreno do: 03.11.2016.

 

 

Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću – Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o raspoređivanju sredstava Proračuna Općine Križ za 2016. godinu, za financiranje rada političkih stranaka i nezavisnih članova Općinskog vijeća Općine Križ izabranih s liste grupe birača

Poštovani građani,

pozivamo Vas da sudjelujete u otvorenom savjetovanju u donošenju prijedloga Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o raspoređivanju sredstava Proračuna Općine Križ za 2016. godinu, za financiranje rada političkih stranaka i nezavisnih članova Općinskog vijeća Općine Križ izabranih s liste grupe birača

Savjetovanje je moguće pronaći OVDJE

Tema savjetovanja je: Izmjena Odluke o raspoređivanju sredstava Proračuna Općine Križ za 2016. godinu, za financiranje rada političkih stranaka i nezavisnih članova Općinskog vijeća Općine Križ izabranih s liste grupe birača („Glasniku Zagrebačke županije“ br. 4/16.).

Opis savjetovanja: Javno savjetovanje provodi se u cilju određivanja pitanja raspoređivanja sredstava osiguranih u Proračunu Općine Križ za 2016. godinu, razmjerno broju njenih članova i podzastupljenog spola članova Općinskog vijeća, sukladno Zakonu o financiranju političkih aktivnosti i izborne promidžbe, za svaku pripadnicu podzastupljenog spola pripada i pravo na naknadu u visini od 10% iznosa predviđenog po svakom članu, razmjerno broju izabranih članova Općinskog vijeća podzastupljenog spola.

Molimo zainteresiranu javnosti da sudjeluju u donošenju Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o raspoređivanju sredstava Proračuna Općine Križ za 2016. godinu, za financiranje rada političkih stranaka i nezavisnih članova Općinskog vijeća Općine Križ izabranih s liste grupe birača upisivanjem svojih komentara na dolje predviđeno mjesto.

Savjetovanje je otvoreno do: 03.11.2016.

 

 

Predstava za najmlađe povodom Međunarodnog dana djeteta

djecji-tjedan-naslovnaSvake godine u prvom punom tjednu listopada u Hrvatskoj, pa tako i u Općini Križ, obilježava se Dječji tjedan. Ove godine Dječji tjedan počinje u ponedjeljak, 3. listopada 2016., i završava u nedjelju, 09. listopada 2016., a  Međunarodni dan djeteta obilježava se 05.10.2016. godine.

Općinski načelnik Općine Križ Marko Magdić, svoj djeci Općine Križ čestita Međunarodni dan djeteta, a onima najmlađima, polaznicima starijih vrtićkih skupina, učenicima nižih razreda Osnovne škole Milke Trnine kao i djeci uključenoj u programe Društva Naša djeca Vladimir Nazor Križ, Općina Križ pokloniti će predstavu pod nazivom Princeza i svinjar koja će se 05.10.2016. godine s početkom u 10 sati odigrati u Domu kulture Josip Badalić. U četvrtak 06.10.2016. godine, Općinski načelnik Općine Križ Marko Magdić ugostiti će u zgradi Općinske uprave djecu, predstavnike dječjeg foruma Društva Naša djeca Vladimir Nazor iz Križa.

Dječji tjedan je vrijeme naglašavanja važnosti promicanje prava djece koja su garantirana Konvencijom o pravima djeteta, kao i pravo vrijeme da se podsjetimo na našu zajedničku odgovornost za poštivanje dječjih prava i odgovaranje na potrebe djece.

Važno je reći da su dječja prava dio temeljnih ljudskih prava. Djeca trebaju ostvarivati svoja prava uvijek i svugdje pa ih treba poštivati, promicati i unaprjeđivati cijelu godinu, a ne samo u ovome Dječjem tjednu. Ovaj tjedan je prilika da se svatko od nas podsjeti što je napravio, kao i što još može napraviti za djecu i njihova prava.

Obavijest studentima o sufinanciranju prijevoza u novoj akademskoj godini

Temeljem važeće Odluke o sufinanciranju prijevoza za studente s područja Općine Križ, svim studentima koji su redovno upisani na fakultete na području Republike Hrvatske te svakodnevno putuju iz mjesta prebivališta na području Općine Križ u mjesto školovanja i vraćaju se kući, koristeći pritom željeznički ili autobusni javni prijevoz, Općina Križ sufinancira prijevoz u iznosu od 75% cijene mjesečne karte za odabrani način prijevoza tijekom 10 mjeseci kroz godinu. Zahtjevi se mogu podnijeti za mjesec listopad od 04.10.2016. godine, i to utorkom i četvrtkom od 8 do 14 sati.

Za novu akademsku godinu 2016./2017. studenti će uz zahtjev i izjavu morati priložiti dokaz da su redovni studenti – potvrdu s fakulteta i presliku osobne iskaznice, uz kopiju mjesečne karte.

ZAHTJEV I IZJAVA ZA LISTOPAD 2016.

Odluka-o-sufinanciranju-prijevoza-studenata -11.9.2014.

Skip to content