Započela izmjena 700 metara plinovoda u Novoselcu

Započeli su građevinsko-strojarski radovi na izmjeni starog čeličnog plinovoda sa pripadajućim kućnim priključcima na lokaciji Moslavačke ulice u Novoselcu i to od rotora do Kolodvorske ulice, a vezano uz sanaciju propuštanja plina na spomenutoj lokaciji. Radove na sanaciji propuštanja i izmjeni plinskih cijevi izvodi trgovačko društvo Ivaplin d.o.o. Ivanić-Grad u suradnji s Općinom Križ, a predviđa se da će trajati cca 25 radnih dana.  Riječ je o dionici od cca 700 metara  na kojoj se plinovod nalazi u zoni nogostupa, zelene i asfaltne površine te je dogovoreno da izvođač radova, po završetku istih, napravi i sanaciju javne površine minimalno do nivoa zatečenog stanja, što znači, ponovno asfaltira pješačku stazu.

U periodu provedbe navedenih radova, mole se građani za strpljenje te oprezniju vožnju kolnikom uz dionicu na kojoj se vrše radovi sanacije plinovoda.

Novo krovište na ribarskoj kučici u Vezišću

ribarska-kucica-002Općina Križ u suradnji s Športskom ribolovnom udrugom Šaran Križ, pokrenula je, a ovih dana i privela kraju radove na uređenju krovišta ribarske kučice na ekonomskom ribnjaku Milka Trnina u Vezišću.
Riječ je o objektu kojeg koristi ŠRU Šaran te svi ribolovci bilo profesionalni ili rekreativni.
Materijal za navedene radove koji uključuju izmjenu pokrova na ribarskoj kučici u Vezišću,  financirala je Općina Križ sa cca 16.000,00 kuna.

 

 

ribarska-kucica-003 ribarska-kucica-001

Pokrenut projekt #kultura697

izrezak-jpg__648x432_q85_crop_subsampling-2_upscaleSudjelujte u anketi – najkreativnije nagrađujemo! Zagrebačka županija, u suradnji s Veleučilištem Baltazar Zaprešić, pokrenula je projekt #kultura697 kojim se želi uključiti žitelje s područja županije u kreiranje Strategije kulturnog razvoja Zagrebačke županije. Svi zainteresirani stanovnici 697 naselja Zagrebačke županije mogu u sklopu projekta #kultura697 ispuniti anketni upitnik te izraziti svoje prijedloge, želje i potrebe u sferi kulture. Rezultati anketnog upitnika bit će objavljeni 15. listopada 2016. godine na službenim web stranicama Zagrebačke županije i Veleučilišta Baltazar Zaprešić, a najkreativniji prijedlozi bit će nagrađeni. Pripremili smo 53 nagrade koje možete vidjeti ovdje. Projektom #kultura697 želi se aktivnije uključiti stanovnike u kulturni život Zagrebačke županije, ali i promovirati bogatu županijsku kulturnu baštinu i manifestacije u kulturi. Rezultati projekta #kultura697 bit će uvršteni u Strategiju kulturnog razvoja Zagrebačke županije.

Skip to content