Komunalno društvo Ivakop d.o.o. na danima Općine Križ

A3_plakat_zamijeni_za_igruNakon uspješne Burze igračaka održane na 3. Festivalu igračaka tijekom svibnja u Ivanić-Gradu, projekt Zamjeni za igru komunalno društvo Ivakop d.o.o. Ivanić-Grad nastavlja  u suradnji s Gradskom knjižnicom Ivanić-Grad.

Osim u Ivanić-Gradu, u narednom periodu igračke, igre i knjige moći će se zamijeniti i u prostorima Dječjeg vrtića u Kloštar Ivaniću, a od početka rujna i u knjižnici i čitaonici Križ.
Zamjeni za igru je projekt kojim se potiče ponovna upotreba starih predmeta i pozitivne društvene vrijednosti u očuvanju okoliša, u skladu s načelom kružnog gospodarstva.

Osmišljen je u suradnji organizatora Festivala igračaka i komunalnog društva Ivakop d.o.o. dok je u projekt kao partner uključena Gradska knjižnica Ivanić-Grad, a uspješna suradnja uspostavljena je i s udrugom Mali Princ iz Ivanić-Grada.

O cijeloj akciji više će se moći saznati i u sklopu Sajma obrta i rukotvorina u subotu, 27.08.2016. godine gdje će ovaj projekat biti predstavljen od strane predstavnika Ivakopa d.o.o. Ivanić-Grad.

Više na:  http://www.ivakop.hr/komunalno-drustvo-ivakop-d-o-o-na-danima-opcine-kriz

Izložba Križ kroz vrijeme Udruge Riznica Moslavine-Predstavljanje projekata Općine Križ, sufinanciranih od strane Ine d.d. Zagreb

križ kroz vrijeme 039Otvorenje izložbe Križ kroz vrijeme Udruge Riznica Moslavine koja već dugi niz godina marljivo radi na očuvanju baštine Općine Križ i Moslavine, prvo je kulturno događanje u novoobnovljenom prostoru Galerije Križ. Posjetiteljima su predstavljeni  stari dokumenti i fotografije Križa u novom prostoru koji je obnovljen zahvaljujući sponzorstvu Ine.

Ove godine INA je s ukupno 50 tisuća kuna sufinancirala četiri projekta Općine Križ. Riječ je o uređenju i ugradnji alarmnog sustava u Galeriju Križ, kupnju dvije montažne kučica-štanda za potrebe organizacije prigodne prodaje uz manifestacije na području Općine, organizaciji Sajma obrta i rukotvorina uz Dan Općine Križ te sufinanciranju izgradnje dva dječja igrališta i to u Gornjem Prnjarovcu i Novoselcu.

Općina Križ uz sufinanciranje Ine realizirala je projekt uređenja Galerije Križ koji uključuje ugradnju alarmnog sustava, nove rasvjete te uređenje zidova i podova te nabavu novih staklenih polica za izlaganje. Također, nabavljeno je pet novih drvnih štandova i u finalnoj je fazi realizacija Sajma obrta i rukotvorina koji će se održati u Križu u subotu 27.08.2016. godine s početkom u 14 sati.

Navedene projekte na otvorenju izložbe udruge Riznica Moslavine predstavio je Općinski načelnik Općine Križ Marko Magdić, koji je tom prigodom zahvalio Ini na dugogodišnjoj  uspješnoj suradnji i partnerstvu koje se razvija na obostrano zadovoljstvo. Kako je istaknuo Općinski načelnik, uređenjem Galerije u tom će se najvažnijem prostoru za kulturna događanja Općine Križ, od sada moći održavati mnogo značajnije izložbe autora čija djela zahtijevaju i adekvatnu zaštitu. Također, nabavom novih pet štandova koje je sufinancirala Ina omogućiti će se predstavljanje i prodaja proizvoda OPG-a i obrtnika s područja Općine Križ, a upravo jedno takvo događanje biti će Sajam obrta i rukotvorina koji se organizira u sklopu obilježavanja Dana Općine Križ, također uz potporu Ine.

Tijekom otvorenja izložbe i novouređenog prostora Galerije Križ, predstavnik Ine, Zoran Bonjaj iz Ininog Sektora proizvodnje nafte i plina, istaknuo je kako je Ini posebno važno pomagati lokalnoj zajednici u kojoj posluje dugi niz godina te dodao „Iako je riječ o manjoj sredini, ona je za Inu posebno važna imajući na umu višegodišnju povezanost naše industrije s ovim krajem. Drago nam je stoga što smo ponovno aktivno sudjelovali u projektima koji služe za dobrobit zajednice“.

U narednom periodu Općina Križ planira realizirati i projekt izgradnje dva dječja igrališta i to u Gornjem Prnjarovcu i Novoselcu. Značajno je to ulaganje koje će zahvaljujući i potpori Ine značiti mnogo za svu djecu Općine Križ.

križ kroz vrijeme 002 križ kroz vrijeme 022 križ kroz vrijeme 028 križ kroz vrijeme 041 križ kroz vrijeme 036 križ kroz vrijeme 060

Ivan Zak ove subote u Križu

Od 26., do 28. kolovoza posjetite nas na Danima Općine Križ. Već danas dođite na izložbu udruge Riznica Moslavine Križ kroz vrijeme u Galeriji Križ, a od 21 sat uživajte u ljetnoj većeri i bogatoj ugostiteljskoj ponudi uz Prima band u centru Križa.

U subotu od 14 sati u parku u Križu posjetite sajam obrta i rukotvorina, a od 20 sati budite uz Davora Dretara Dreleta na predstavljanju i degustaciji najvišeg medenog kolača Općine Križ koji će se dijeliti za dobrovoljni prilog u dobrotvorne svrhe, točnije za  pomoć u provedbi sportskih aktivnosti udruge Bijeli Jelen. Slijedi nastup plesne grupe M18 iz Kutine te spektakularni koncert Ivana Zaka. Više informacija o ovim i svim ostalim događanjima u Općini Križ, redovito potražite na www.opcina-kriz.hr.

  • 08.2016. (subota)
  • 21 sat; pozornica u centru Križa; nastup tamburaškog sastava Prima bend
  • bogata ugostiteljska ponuda u centru Križa

 

  • 08.2016. (subota)
  • od 14 sati; park u Križu; Sajam obrta i rukotvorina,
  • od 14 sati; Dom kulture Josip Badalić Križ; kreativne radionice i izložba cvijeća od krep papira; Udruga Ženske ruke
  • tijekom dana; park u Križu; svijet zabave za djecu
  • od 15:30 do 16 sati i od 18:30 do 19 sati; organizirano razgledavanje kulturnog dobra – župne crkve Uzvišenja Sv. Križa i orgulja iz 1787. godine
  • 15:30 sati, pozornica u centru Križa; nastup zbora udruge umirovljenika Općine Križ,
  • od 16 sati; parku u Križu; Promenada Amaterskog kazališta Josip Badalić Križ, kostimirani prikaz dječje igre i čajanka
  • 16 sati; pozornica u centru Križa; nastup vokalnog sastava župe Uzvišenja Sv. Križa
  • od 16 sati, u centru Križa; prezentacija rada GDCK Ivanić-Grad
  • 16:30 sati; park u Križu; Sajam obrta i rukotvorina; degustacija vina Udruge „Škaf“ Križ te slatkih i slanih proizvoda s područja Općine Križ,
  • 16:30 sati; pozornica u centru Križa; nastup Limene glazbe DVD-a Križ
  • 17 sati; pozornica u centru Križa; 7. dječji folklorni susreti „Kolo sreće“, KUD Graničar
  • 18:30 sati, pozornica u centru Križa; nastup vokalne skupine Rusalke iz Kutine
  • od 20 sati; centar Križa; predstavljanje i degustacija najvišeg medenog kolača Općine Križ uz Davora Dretara Dreleta i goste iznenađenja; dobrotvorna akcija za udrugu Bijeli jelen iz Križa, uz potporu Šatović j.d.o.o. Križ
  • 20:30 sati; centar Križa, nastup plesne grupe M18 iz Kutine
  • 21 sat; pozornica u centru Križa; nastup benda Vis-`a-vis
  • 22 sata; pozornica u centru Križa; koncert Ivana Zaka
  • nakon koncerta nastup benda Vis-`a-vis
  • bogata ugostiteljska ponuda u centru Križa

 

  • 08.2016. (nedjelja)
  • od 11 do 13 sati; Trg Sv. Križa; međunarodni susret starodobnih vozila i Državno prvenstvo za motocikle, izložba starodobnih vozila,

 

Skip to content