Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Dn pobjede 5.8. 028Predstavnici Općine Križ, pod vodstvom zamjenika Općinskog načelnika Općine Križ Mladena Rogića, danas su posjetom Spomen sobi poginulih branitelja Domovinskog rata u Galeriji Križ, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod centralnih križeva na groblju u Križu i Rečici Kriškoj te svetom misom u Župnoj crkvi Uzvišenja Svetog Križa u Križu, odali počast svima onima koji su nas zadužili svojim životima i borbom te zbog kojih danas živimo na slobodnom teritoriju Republike Hrvatske.

 

 

Dn pobjede 5.8. 002 Dn pobjede 5.8. 004 Dn pobjede 5.8. 010 Dn pobjede 5.8. 006 Dn pobjede 5.8. 011 Dn pobjede 5.8. 020 Dn pobjede 5.8. 021 Dn pobjede 5.8. 025 Dn pobjede 5.8. 039 Dn pobjede 5.8. 048 Dn pobjede 5.8. 046 Dn pobjede 5.8. 044

Općina Križ za projekt obnove vodotornja u Vukovaru

vodotoranjDan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja vrijeme je našeg sjećanja na dane borbe za slobodu, neovisnost i demokraciju. U tom duhu, Općinski načelnik Općine Križ, Marko Magdić donio je odluku da se i Općina Križ donacijom od 5.000,00 kuna, uključi u projekt „VUKOVARSKI VODOTORANJ – SIMBOL HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA”. Na inicijativu gradonačelnika grada Vukovara Ivana Penave i Grada Vukovara,  predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, prihvatila je pokroviteljstvo ovog projekta, a isti je osmišljen na način da se najprepoznatljiviji simbol Domovinskog rata u gradu Vukovaru i Hrvatskoj očuva ovakvim kakav je, ali i da ga se učini dostupnim široj javnosti.

„Na ovaj način želimo ispričati priču o hrvatskom zajedništvu, prkosu iz Domovinskog rata, kada je upravo Vodotoranj sa stijegom koji se vijorio na vrhu iz dana u dan odolijevao silnim pogodcima granata i napadu neprijateljskih snaga, a njegove rane i dan danas su vidljive”, rekao je gradonačelnik Penava te pozvao cijelu hrvatsku javnost, na području Republike Hrvatske, ali i izvan nje, od običnih malih ljudi, do velikih tvrtki i ustanova da se priključe akciji jer nas povijest uči da smo najvažnije uspjehe i najveće pobjede ostvarili u vremenima najvećeg hrvatskog zajedništva te da se i ovoga puta na zadovoljstvo svih ostvari još jedna pobjeda i da se ovaj veličanstveni simbol zaštiti od propadanja i učini još veličanstvenijom uspomenom.

Skip to content