Obavijest o prijavama šteta uslijed mraza

mraz 2Zbog niskih temperatura do minus 4 °C zabilježenih na području Zagrebačke županije u ponedjeljak i utorak, 25. i 26 travnja 2016. godine došlo je do smrzavanja poljoprivrednih kultura, osobito na višegodišnjim nasadima vinograda i voćnjaka.

Ovim putem mole se poljoprivrednici koji su pretrpjeli štete na svojim poljoprivrednim kulturama da prijave nastale štete svojim općinama i gradovima koji će zahtjev za proglašenjem elementarne nepogode uputiti Zagrebačkoj županiji.

Nakon Županove Odluke o proglašenju elementarne nepogode, općinska i gradska povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda dužna su u roku od 8 dana od proglašenja elementarne nepogode izraditi izvješće s procjenom ukupne štete te ga dostaviti Županijskom povjerenstvu koje će potom zbrojene podatke dostaviti Državnom povjerenstvu. Također, gradovi i općine dužni su od ukupno procijenjene štete u Registar šteta u poljoprivredi unijeti procijenjenu poljoprivrednu štetu.

Izvor: www.zagrebacka-zupanija.hr

Program ruralnog razvoja – Otvoren Poziv za iskazivanje interesa za prijavu projekata iz mjere 16 „Suradnja“

Ministarstvo poljoprivrede raspisuje Poziv za iskazivanje interesa za prijavu projekata iz mjere 16 „Suradnja“ Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. koji će se financirati iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj (EPFRR).

Poziv je otvoren od 22.04.2016. do 01.06.2016. godine.

Molimo sve zainteresirane potencijalne prijavitelje projekata (fizičke i pravne osobe, operativne skupine, udruge, poljoprivredne zadruge, proizvođačke grupe/organizacije itd.) da popune priloženi obrazac za prijavu idejnog projekta. Moguće je prijaviti projekte koji su u skladu s mjerom 16 „Suradnja“ Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

Tekst mjere 16 „Suradnja“ možete naći OVDJE.

Ovaj poziv ima za cilj prikupljanje projektnih prijedloga na osnovu kojih će Ministarstvo poljoprivrede raspisivati natječaje za mjeru 16 „Suradnja“ iz Programa ruralnog razvoja u programskom razdoblju 2014. – 2020. godine.

Obrazac za iskazivanje interesa za prijavu projektnih prijedloga možete naći OVDJE.

Skip to content