OBILJEŽEN BLAGDAN SVIH SVETIH

polaganje vijenaca svi sveti 011Na blagdan Svih svetih, prisjećamo se dragih osoba, članova obitelji koji više nisu među nama, ali i poginulih hrvatskih branitelja te svih onih koji su nas svojim životima zadužili, koji su doprinijeli da živimo u boljoj zajednici, u demokratskoj Republici Hrvatskoj.

Izaslanstvo Općine Križ predvođeno zamjenikom Općinskog načelnika Općine Križ Mladenom Rogićem i predsjednikom Općinskog vijeća Općine Križ Đurom Paherom, u suradnji s Udrugom hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata ’91 Otok Ivanić, obilježili su blagdan Svih svetih, obilaskom groblja i grobova poginulih hrvatskih branitelja te polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred centralnih križeva na groblju u Križu i Rečici Kriškoj za sve umrle hrvatske branitelje.  

polaganje vijenaca svi sveti 001 polaganje vijenaca svi sveti 009 polaganje vijenaca svi sveti 007 polaganje vijenaca svi sveti 017 polaganje vijenaca svi sveti 021 polaganje vijenaca svi sveti 026 polaganje vijenaca svi sveti 027

JAVNI POZIV za podnošenje prijedloga za dodjelu Plakete Milke Trnine

plaketa mtPlaketa Milke Trnine dodjeljuje se kao posebno počasno priznanje za zahvalnost i istaknuti doprinos promicanju kulturne ostavštine imena i djela Milke Trnine u Hrvatskoj i svijetu.

Odluku o dodjeli Plakete Milke Trnine donosi Općinsko vijeće Općine Križ. Plaketu se dobitniku uručuje u prigodi obilježavanja rođendana Milke Trnine.

Pozivaju se članovi Općinskog vijeća Općine Križ, radna tijela Općinskog vijeća Općine Križ, građani, trgovačka društva, poduzeća, obrtnici, ustanove, udruge, političke stranke i druge pravne osobe i njihova tijela upravljanja da daju prijedloge za dodjelu Plakete Milke Trnine.

Prijedlog za dodjelu Plakete Milke Trnine mora sadržavati:

  • prijedlog i obrazloženje prijedloga s opisom osobitog doprinosa i dostignuća u promicanju kulturne ostavštine imena i djela Milke Trnine u Hrvatskoj i svijetu
  • podatke važne za uspostavu kontakta s predlagateljem.

Prijedlog se dostavlja na adresu: OPĆINA KRIŽ, TRG SV. KRIŽA 5, 10 314 KRIŽ ili na adresu elektroničke pošte: info@opcina-kriz.hr, do zaključno s danom 20. 11. 2015. godine.

JAVNI POZIV – PLAKETA MILKE TRNINE

KOMEMORACIJA TROKUT NOVSKA

200x133-images-stories-listopad2015-2015trokut_novska-19Zajednica udruga proizašlih iz Domovinskog rata Grada Ivanić-Grada, te Općina Kloštar Ivanić i Križ u partnerstvu s Gradom Ivanić-Gradom, te Općinama Kloštar Ivanić i Križ, uz financijsku pomoć Ministarstva branitelja RH, protekle su godine podigli stećak poginulim braniteljima s područja Otoka Ivanića na centralnom Spomen području svim poginulim braniteljima na zapadnoslavonskom ratištu u periodu 1991.- 1995. godina na lokalitetu Trokut-Novska.

I ove godine predstavnici Općine Križ kao i udruga proizašlih iz Domovinskog rata s područja Općine Križ, nazočili su komemoraciji poginulim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata 1991.-1995. godine na novljanskoj bojišnici. Centralna komemoracija, održana je 29. listopada 2015. godine (četvrtak) s početkom u 11:00 sati. Komemoraciji je prethodila Sveta misa zadušnica za poginule branitelje. Na lokaciji spomen obilježja Trokut-Novska, na ukupno 9 stećaka upisano je 314 imena poginulih branitelja koji su izgubili život na zapadnoslavonskom ratištu u periodu 1991.-1995. godine.

Ispred Općine Križ Općinski načelnik Općine Križ Marko Magdić i predsjednik Općinskog vijeća Općine Križ Đuro Paher, zajedno s predstavnicima Grada Ivanić-Grada, Općine Kloštar Ivanić i predstavnicima obitelji poginulih branitelja, udruga proizašlih iz Domovinskog rata, te Policijske postaje Ivanić-Gra, položiti su vijence ispred monolita na kojem su ispisana imena 16 poginulih branitelja s našeg područja.

200x133-images-stories-listopad2015-2015trokut_novska-16 trokut novska

Skip to content