SVEČANO POTPISAN UGOVOR O SUFINANCIRANJU IZGRADNJE PRISTUPNE RAMPE ZA INVALIDE U KRIŽU

MBRH 020Općinski načelnik Općine Križ Marko Magdić, danas je u Pučkom otvorenom učilištu Hrvatski dom u Petrinji, sudjelovao na svečanosti potpisivanja ugovora o sufinanciranu Projekata rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom Ministarstva branitelja. Ugovore vrijedne 1,5 milijuna kuna potpisalo je 17 predstavnika županija, gradova i općina s područja cijele Hrvatske i to za ukupno 19 projekata koji bi trebali olakšati život i kretanje osobama s invaliditetom.

Naime Općina Križ prijavila je na natječaj spomenutog Ministarstva projekt izgradnje pristupne rampe za invalide kod Doma kulture Josip Badalić u Križu. Projekt je odobren te će isti temeljem danas potpisanog Ugovora od strane Općinskog načelnika Općine Križ Marka Magdića i  Ministra Predraga Matića, Općini Križ za taj projekt biti dodijeljena sredstva u visini 22.840,49 kuna.

Pristupna rampa za invalide Domu kulture u centru Križa značajna je prekretnica u olakšavanju kretanja svim nepokretnim i slabo pokretnim osobama u korištenju svakodnevnih usluga poslovne banke, knjižnice ili kulturnih sadržaja smještenih unutar zgrade Doma kulture Josip Badalić u Križu.

MBRH 008 MBRH 006 MBRH 005 MBRH 007 MBRH 015 MBRH 019 MBRH 022 MBRH 028

Razmjena udžbenika za osnovnu školu

U ponedjeljak 17.08.2015. godine, u prostorijama Općine Križ koje koristi Zajednica tehničke kulture Općine Križ (bivši disco klub), biti će organizirana razmjena udžbenika za osnovnu školu. Kako bi nabavili ili razmijenili udžbenike potrebno ih je donijeti na dan razmjene, na dogovorenu lokaciju te osobno sudjelovati u razmjeni koja će trajati od 18,00 do 20,00 sati.

Skip to content