Upravno vijeće Dječjeg vrtića Križ objavljuje natječaj za prijam spremača/ice i odgojitelja/ice

Upravno vijeće Dječjeg vrtića Križ objavljuje:

NATJEČAJ za prijam u radni odnos spremača/ice – neodređeno vrijeme (puno radno vrijeme – 1 izvšitelj/ica), u ustanovi Dječji vrtić Križ

NATJEČAJ za prijam u radni odnos odgojitelja/ice – određeno vrijeme, zamjena privremeno nenazočnog radnika (puno radno vrijeme – 1 izvršitelj/ica), u ustanovi Dječji vrtić Križ

 

Prognostičari izdali crveno upozorenje zbog iznimno visokih temperatura 

meteoalarm_08072015Prognostičari Državnog hidrometeorološkog zavoda izdali su u sklopu Meteoalarma (web stranica koja spaja sve važne informacije o opasnom vremenu, a koje potječu od službenih nacionalnih meteoroloških službi iz velikog broja europskih država) za 08. srpnja 2015. crveno upozorenje zbog iznimno visokih temperatura zraka za cijelu zemlju, osim uskog priobalnog područja.

Državni hidrometeorološki zavod najavio je pretežno sunčano i vrlo vruće vrijeme. Potkraj dana sa sjeverozapada naoblačenje s pljuskovima i grmljavinom uz osjetan pad temperature zraka u unutrašnjosti. Ponegdje je moguće i jače grmljavinsko nevrijeme, osobito u sjevernim predjelima. Najniža temperatura zraka većinom od 20 do 25, a najviša dnevna uglavnom između 32 i 38 °C.

OBAVIJEST O DEZINSEKCIJI KOMARACA NA PODRUČJU OPĆINE KRIŽ

komaracŠkarda-sanitarna zaštita d.o.o. Čazma vršiti će tretiranje komaraca (LARVICIDNO I ADULTICIDNO) u Općini Križ sa pripadajućim naseljima dana 15. srpnja i 16. srpnja 2015. godine u večernjim satima.

Tretiranje će se provoditi sa zemlje u večernjim satima sa aparatima mobil-star i švingfogovima, a u radu će se koristiti insekticidi III skupine otrova iz skupine permetrina (adulticidno) i iz skupine temefosa (larvicidno). Insekticidi imaju dobro početno djelovanje i dovoljno dugo produženo djelovanje. Neznatno su opsani za čovjeka i njegovu okolinu, a u okolišu ne zaostaju, jer su biorazgradivi. Insekticidi imaju dozvolu Ministarstva zdravlja RH.

U slučaju lošijeg vremena tretiranje se prenosi na slijedeći naredni dan bez oborina.

Skip to content