Svečani Božićni koncert povodom 150. obljetnice rođenja Milke Trnine

Tijekom 2013. godine Općina Križ, nizom se kulturnih manifestacija prisjetila svoje slavne sugrađanke Milke Trnine. Ove se godine obilježava 150. obljetnica njena rođenja u maloj mlinarskoj kučici na Sipu u Vezišću. S ponosom se njeni Vezišćani i svi stanovnici Općine Križ svake godine prisjećaju njene umjetničke veličine Božićnim koncertom Trnini u čast.

I u godini koju je Općinsko vijeće Općine Križ proglasilo Godinom Milke Trnine ta se tradicija nastavlja. Jubilarni 150. rođendan Milke Trnine proslaviti ćemo u nazočnosti i  pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske prof. dr. sc. Ive Josipovića. Općina Križ Vas poziva na Svečani Božićni koncert u suradnji s Operom HNK iz Zagreba i dodjelu Plakete Milke Trnine, dana 18.12.2013. godine s početkom u 20,00 sati u Domu kulture Josip Badalić u Križu.
Nastupaju:
Siniša Hapač, prvak opere, bariton
Vitomir Marof, nacionalni prvak, bariton
Dijana Hilje, prvakinja opere, mezzosopran
Mira Vlahović, prvakinja opere, sopran
klavirska pratnja: Silvana Čuljak
Kulturno umjetničko društvo Graničar Križ
Križki dvorjani, Amatersko kazalište Josip Badalić Križ
Mješoviti zbor Milka Trnina Vezišće

Sazvana 7. sjednica Općinskog vijeća Općine Križ

Za četvrtak, dana 12. prosinca 2013. godine,  s početkom u 17,00 sati, predsjednik Općinskog vijeća Općine Križ Đuro Paher, sazvao  je 7. sjednicu Općinskog vijeća Općine Križ koja će se održati u maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta, Moslavačka ulica 11 u Ivanić-Gradu.
Sjednica Općinskog vijeća Općine Križ će se održati istovremeno sa sjednicama Gradskog vijeća Grada Ivanić-Grada i Općinskog vijeća Općine Kloštar Ivanić.

Dnevni red 7. sjednice Općinskog vijeća Općine Križ, možete pogledati OVDJE.

Skip to content