Sufinanciranje prijevoza za mjesec studeni 2013. godine

Od dana 01. studenog 2013. godine Općina Križ, započinje s isplatom novčanim sredstava temeljem Odluke o sufinanciranju prijevoza za studente s područja Općine Križ i Odluke o sufinanciranju prijevoza za redovite učenike srednjih škola s područja Općine Križ.
Odluke se odnose na studente i učenike s prebivalištem na području Općine Križ, a koji su redovito upisani na fakultete ili srednje škole na području Republike Hrvatske te svakodnevno putuju iz mjesta prebivališta u mjesto školovanja i vračaju se kući, koristeći pritom sredstva željezničkog i autobusnog javnog prijevoza.

Radi ostvarivanja sufinanciranja prijevoza za mjesec studeni 2013. godine, studenti moraju ispuniti i dostaviti u Općinu Križ, sljedeće dokumente:

1.  Preslika uplatnice o plaćenoj mjesečnoj karti (autobusnoj ili željezničkoj) odnosno karta za 11. mjesec 2013. godine.
2.  AKO NIJE PRILOŽENA ZA LISTOPAD 2013. GODINE – Preslika osobne iskaznice studenta
3.  AKO NIJE PRILOŽENA ZA LISTOPAD 2013. GODINE – Potvrda fakulteta o redovnom upisu u akademsku godinu 2013./2014.
4. Izjava o svakodnevnom korištenju javnog prijevoza
5.Zahtjev za subvencioniranje prijevoza

Radi ostvarivanja sufinanciranja prijevoza za mjesec studeni 2013. godine, učenici moraju ispuniti i dostaviti u Općinu Križ, sljedeće dokumente:

1. Preslika uplatnice o plaćenoj mjesečnoj karti (autobusnoj ili željezničkoj) odnosno karta za 11. mjesec 2013. godine.
2. AKO NIJE PRILOŽENA ZA LISTOPAD 2013. GODINE – Preslika osobne iskaznice učenika  ili Izjava (obrazac 2U).
3. AKO NIJE PRILOŽENA ZA LISTOPAD 2013. GODINE – Potvrda škole o redovnom upisu u školsku godinu 2013./2014.
4. Izjava o svakodnevnom korištenju javnog prijevoza
5. Zahtjev za subvencioniranje prijevoza

Isplata novčanih sredstava učenicima i studentima biti će u prostorijama Općine Križ i to utorkom od 07,00 do 14,00 sati i četvrtkom od 07,00 do 15,00 sati, tijekom mjeseca studenog.

U spomen na poginule branitelje Domovinskog rata s područja Općine Križ

Povodom blagdana Svih svetih kada se prisjećamo naših najmilijih koji više nisu među nama, predstavnici Općine Križ u suradnji s Udrugom hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Ivanić-Grad, položili su vijence i zapalili svijeće ispred centralnih križeva na groblju u Križu i Rečici Kriškoj, u spomen na poginule branitelje Domovinskog rata s područja Općine Križ.
Ispred Općine Križ vijenac su položili i svijeće zapalili Mladen Rogić, zamjenik Općinskog načelnika Općine Križ i potpredsjednik Općinskog vijeća Općine Križ Zlatko Hrastić, a pridružili su im se i predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata Općine Križ.
Tom su prigodom zapaljene svijeće i na posljednjim počivalištima Hrvatskih branitelja s područja Općine Križ, koji su svoj život dali za Domovinu.
Predstavnici Općine Križ posjetili su i Spomen sobu poginulih branitelja Domovinskog rata u Galeriji Križ te upisali prigodne riječi u Spomen knjigu.
Na sam dan Svih svetih, 31. listopada 2013. godine, članovi Općinskog vijeća Općine Križ položiti će vijence i zapaliti svijeće kod centralnog križa na groblju u Križu, a nakon toga i na groblju u Rečici Kriškoj.

[nggallery id=297]

OBAVIJEST O REGULACIJI PROMETA POVODOM BLAGDANA SVIH SVETIH

Općinski načelnik Općine Križ dana 28.10.2013. godine donio je Zaključak o regulaciji prometa za blagdan Svih svetih u Križu. Za blagdan Svih svetih dana 01.11.2013. godine (petak) na prilaznim pravcima prema mjesnom groblju Križ, regulacija prometa organizira se na slijedeći način:

1.    Promet u Zagrebačkoj ulici je jednosmjeran od raskrižja sa županijskom cestom u smjeru Križa do raskrižja sa Maksimirskom ulicom,
2.    Promet u Maksimirskoj ulici je jednosmjeran od Zagrebačke ulice do parkirališta kod mrtvačnice.

Regulacija prometa iz vrijedi za sva vozila osim za vozila hitne službe, vatrogasna vozila i vozila Ministarstva unutarnjih poslova.

Skip to content