OBAVIJEST – JAVNA NABAVA ZA IZVOĐENJE I. FAZE RADOVA NA REKONSTRUKCIJI PROMETNICE INDUSTRIJSKE CESTE U KRIŽU S POVRŠINSKOM ODVODNJOM I IZGRADNJOM PJEŠAČKE I BICIKLISTIČKE STAZE

Dana 28.10.2013. godine  u Elektroničkom oglasniku javne nabave Republike Hrvatske, objavljen je Poziv na nadmetanje za izvođenje I. faze radova na rekonstrukciji prometnice industrijske ceste u križu s površinskom odvodnjom i izgradnjom pješačke i biciklističke staze.
Broj objave: 2013/S 002-0089480
Dokumentacija za nadmetanje se ne naplaćuje.
Dokumentacija za nadmetanje može se preuzeti u elektronskom obliku na internetskoj stranici Elektroničkog oglasnika javne nabave Republike Hrvatske:
https://eojn.nn.hr/SPIN/application/ipn/DocumentManagement/NewPreglediDokumenataFrm.aspx

Rok za dostavu ponuda je 15.11.2013. godine do 10,00 sati.

Sanacija cesta

Radi formiranja bušotinskih postrojenja za izradu bušotina Hrastilnica-4 i Hrastilnica-5, utvrđeni su posebni uvjeti  koji se tiču nerazvrstane ceste koja spaja naselje Johovec i Veliku Hrastilnicu, a na kojoj se predviđa da će se odvijati teški promet. Investitor, INA-Industrija nafte d.d. SD istraživanje i proizvodnja nafte i plina Zagreb, kao što je dogovoreno u kolovozu ove godine na sastanku s predstavnicima Općine Križ, krenula je u asfaltiranje spomenute prometnice u dužini od 1000 m. Na spomenutoj dionici izveden je nosivi sloj asfalta te je započela izrada habajučeg sloja koja bi trebala biti privedena kraju do 29.10.2013. godine.
U narednom periodu očekuje se također dogovorena sanacija ulica Juraja Tomca i Josipa Badalića, u kojima je došlo do oštećenja uslijed intenzivne dopreme materijala teškim vozilima.

[nggallery id=294]

Potpisan Sporazum između Osnovne škole Milke Trnine Križ i Osnovne škole Pehlin iz Rijeke

Osnovna škola Milke Trnine, nakon što je nedavno sklopila prijateljstvo s učenicima Osnovne škole iz Metkovića, ovog je ugostila delegaciju zaposlenika, učenika i roditelja  iz  Vijeća roditelja Osnovne škole Pehlin iz Rijeke. Naime, dana 26. listopada 2013.  godine, ravnatelj Osnovne škole Pehlin iz Rijeke, Željko Šimunić i ravnatelj Osnovne škole Milke Trnine iz Križa, Zlatko Hasan,potpisali su Ugovor o suradnji na području prijateljstva, obrazovanja, kulture, sporta i turizma. Cilj ovog susreta i potpisanog Sporazuma je međusobno zbližavanje, druženje, te razmjena iskustava, ali i učenika te učitelja. Učenici Osnovne Škole Milke Trnine za svoje su goste iz Rijeke pripremili bogat kulturno umjetnički program kroz koji su predstavili svoju školu i Moslavinu.
Na svečanom potpisivanju Sporazuma nazočio je potpredsjednik Općinskog vijeća Općine Križ Zlatko Hrastić. U želji da se prijateljstva dviju škola što više produbi i to na dobrobit svih učenika i  učitelja, gospodin Hrastić je u ime Općine Križ, ravnatelju Osnovne škole iz Rijeke poklonio nedavno tiskanu monografiju, kulturno povijesnu panoramu Križ, autora Dragutina Pasarića. Spomenimo da je potpisivanju Sporazuma nazočila i zastupnica u Hrvatskom saboru Ivana Posavec Krivec.

[nggallery id=293]

Skip to content