Započela izgradnja investicije MIAGRE d.o.o. Zagreb i PLETER VATROMETI d.o.o. Zagreb

Nakon što je zbog interesa i u cilju općeg gospodarskog i socijalnog napretka Općina Križ sklopila Ugovor o zamjeni nekretnina s trgovačkim društvom PLETER VATROMET d.o.o. Zagreb, isto je trgovačko društvo krenulo u realizaciju svoje investicije.
Nedavno su riješeni imovinsko pravni odnosi između trgovačkog društva PLETER VATROMET d.o.o. Zagreb i Općine Križ te je Općinski načelnik Općine Križ Marko Magdić održao sastanak sa spomenutim investitorom te dogovorio suradnju u cilju što bržeg pokretanja aktivnosti kako bi se do kraja ove godine započelo s djelatnošću u Poduzetničkoj zoni Križ. Riječ je o gospodarskom projektu – izgradnji skladišta pirotehničkih sredstava, spremišta i objekta prodaje.
Građevinske radove na svojoj parceli u Poduzetničkoj zoni započela je i MIAGRA d.o.o. Zagreb. Gradi se objekt proizvodno distribucijskog tipa, namijenjen prodaji, proizvodnji i skladištenju proizvoda poljoprivredne djelatnosti s izdvojenim uredskim dijelom.
Miagra d.o.o. Zagreb, dorađuje, pakira i distribuira sjeme povrća, cvijeća, ukrasnih trava i djetelinsko travnih smjesa. Diferenciranom specijalizacijom u području poljoprivrednog alata, opreme za štalu i okućnicu, sistemima za navodnjavanje, hobby mesarskim programom, opremom za konje garantiraju stručnu kompetenciju.
Svaka nova investicija koja donosi novo zapošljavanje i gospodarski razvoj Općine Križ korak je više u stvaranju kvalitetnijih uvjeta za život svim stanovnicima Općine Križ.

Obilježavanje Međunarodnog dana starijih osoba

Dana 1. listopada obilježava se Međunarodni dan starijih osoba kojeg je proglasila  Glavna Skupština Ujedinjenih naroda 14. prosinca 1990.godine, da bi se naglasila važnost osiguravanja životne sredine koja se može prilagoditi potrebama i sposobnostima stanovnika treće dobi.  Proglašenjem međunarodnog dana starijih osoba želi se potaknuti države da starijim članovima osiguraju zadovoljenje njihovih potreba i omoguće im sudjelovanje u društvu u skladu s njihovim fizičkim i intelektualnim sposobnostima.
Tradicionalno, u povodu međunarodnog dana starijih osoba, izaslanstvo Općine Križ u suradnji s Općinskom organizacijom Crvenog križa Križ darivati će starije osobe s područja Općine. Posjet nekoliko osoba starijih od 90 godina te darivanje prigodnim poklon paketima održat će se dana 1. listopada 2013. godine s početkom u 09,00 sati.

Skip to content