LUPINO U KRIŽU!

Tvrtka PRO-MED iz Novoselca, vlasnika Branimira Pleše, zajedno sa Stephanom Lupinom – za Dan Općine Križ svim građanima poklanjaju jedinstveni doživljaj, izložbu skulptura i slika Stephana Lupina. Izložba će biti otvorena 13.09.2013. u 19,00 sati u Galeriji Križ.
Varaždinski fotograf svjetsku slavu i popularnost u Americi je stekao fotografirajući Newyorško podzemlje, transvestite, prostitutke, homoseksualce, mafijaše, dilere i stvarnost noćnog života isprepleteno alkoholom, cigaretom i seksipilom. Ubrzo je Ivan Lepen ili Stephan Lupino zbog fantastičnih fotografija dobio nadimak ‘Kralj noći’. Nakon toga Lupino se bavi modnom fotografijom, a prestižni časopis Vogue proglasio ga je genijem. U Hrvatskoj je posebno ponosan na humanitarni opus djece s posebnim potrebama i djece oboljele od karcinoma. A koji je nastao pod nazivom ‘Moji anđeli’ i ‘Čarobna djeca. Lupino kroz svoj fotoobjektiv nije samo razotkrio ljudsku psihu, dobrotu, sebičnost, bijes ili raskalašenost drugih ljudi, nego je ogolio i sebe. No Lupino nije tu stao, i dalje razvija svoju umjetnost. Lupino izrađuje crteže, skulpture i namještaj na sebi svojstven način. Njegov rad ljudi jako hvale, a nazvali su ga Lupinizam.

DOĐITE NA 16. FESTIVAL SLASTICA KRIŠKI OBLIZEKI

NaslovnicaAko, niste, još stignete odlučiti što ćete ispeći za 16. Festival slastica Kriški oblizeki. Možda dobijete koju od bogatih nagrada za svoju slasticu, a sigurno dobivate knjižicu recepata s prošlogodišnje jubilarne 15. priredbe. Biti ćemo Vam zahvalni ukoliko donacijom kolača pridonesete humanitarnoj priredbi namijenjenoj djeci.
I ove godine organizatori manifestacije su Turistička Zajednica Općine Križ i Društvo „Naša djeca“ Vladimir Nazor Križ, a pokrovitelji Općina Križ, Zagrebačka županija, Turistička zajednica Zagrebačke županije, INA-Industrija nafte d.d. Zagreb, Zvijezda d.d. Zagreb, Tisak d.d. Zagreb, Elektrocentar Petek d.o.o. Ivanić-Grad, te brojni ostali dobročinitelji koji su svojom donacijom doprinijeli organizaciji ove manifestacije kao i humanitarne tombole od koje je prihod namijenjen Udruzi Bijeli jelen iz Križa.
Podsjećamo Vas da na Festival slastica Kriški oblizeki, dana 14. rujna 2013. godine može doći  i besplatnim autobusom Kriški oblizek, koji kreće s Glavnoga željezničkog kolodvora u Zagrebu u 15,00 sati, a povratak iz Križa u Zagreb se planira oko 23,00 sata.
Cijeli program možete pronaći OVDJE

Skip to content