Prezentacija Dana otvorenih vrata udruga u Križu, kako je bilo…

Centar za razvoj poduzetništva, udruga koja djeluje na području Općine Križ, proteklog je vikenda, dana 15.06.2013. godine organizirala manifestaciju Dan otvorenih vrata udruga 2013. Ove godine 15 udruga na nivou Republike Hrvatske, koje su najbolje organizirale ovu manifestaciju, dobiti će od Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske na poklon petodnevnu edukaciju o internetskom marketingu za udruge. Udruga Centar za razvoj poduzetništva nada se da i ona biti među 15 najboljih udruga. Prezentacija ju prilogu je dokaz o kvaliteti organizacije spomenute manifestacije.

ZAVRŠNA PREZENTACIJA

Poziv udrugama s područja Općine Križ

Internet stranica Općine Križ www.opcina-kriz.hr, medij je putem kojeg Općina Križ na najbrži i najjeftiniji način može plasirati informacije o radu lokalne samouprave i njenih Udruga kao i o svim važnim događanjima i manifestacijama.

Iako je u proteklom periodu Internet stranica Općine Križ postala sve važniji izvor informacija, ipak još uvijek nije stvorena navika komuniciranja aktivnosti Udruga i njihovih postignuća. Još uvijek mnoge Udruge nemaju internet stranicu pa je upravo stoga internet stranica Općine Križ prilika da rad Udruga bude prezentiran našim sugrađanima i medijima te svima zainteresiranima.

Upravo vas stoga molimo da nam najkasnije do 01.07.2013. godine dostavite na e-mail adresu info@opcina-kriz.hr najosnovnije podatke o vašoj udruzi ili klubu (točan naziv, broj članova, ciljeve, povijest, aktivnosti, kontakt, neku fotografiju…), a mi ćemo isto objaviti na internet stranici Općine Križ u rubrici Udruge. Ukoliko ste isto već učinili u proteklom razdoblju, svakako na internet stranici Općine Križ provjerite točnost dostavljenih podataka zbog eventualnih promjena unutar udruge ili kluba.

Također vas molimo da najave aktivnosti, gostovanja, postignuća i slično, šaljete na navedeni e-mail te će isto biti objavljeno na www.opcina-kriz.hr i proslijeđeno medijima.

S obzirom da se bliži Dan Općine Križ, također je potrebno dostaviti svoj plan sudjelovanja ili prijedlog aktivnosti u programu obilježavanja Dana Općine Križ, koji se planira za petak i subotu, dana 13. i 14. rujna 2013. godine.
Za sva dodatna pitanja slobodno se obratite na broj telefona 01/ 2831 510 (Maja Dundović Pleša).

Čestitka povodom Dana antifašističke borbe i Dana državnosti

Poštovane sugrađanke i sugrađani,

Vizija samostalnosti koju su gajile generacije Hrvata ostvarena je 25. lipnja, 1991. godine kada je Hrvatski sabor donio Ustavnu odluku o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske proglašavajući Republiku Hrvatsku samostalnom i neovisnom državom.

Obilježavajući Dan državnosti Republike Hrvatske, odajemo dužnu počast svima onima koji su za Hrvatsku položili svoje živote, te iskazujemo naše poštovanje svima koji su se borili i žrtvovali za slobodu, samostalnost i demokraciju naše domovine.

Povijest je učiteljica života te stoga s jednakim pijetetom obilježavamo i Dan antifašističke borbe koji se obilježava 22. lipnja u znak sjećanja na 1941. godinu kad je u šumi Brezovica kod Siska osnovan Prvi sisački partizanski odred, ujedno i prva antihitlerovska postrojba u tadašnjoj okupiranoj Europi.

Obilježavajući Dan antifašističke borbe i Dan državnosti odajemo počast svima onima koji su se svojim idejama, vizijama, borbom i životom žrtvovali za slobodnu Hrvatsku. Slobodno možemo reći da zahvaljujući svim tim hrabrim ljudima, antifašistima i braniteljima Domovinskog rata, danas imamo priliku živjeti u slobodnoj, europskoj zemlji, predanoj stvaranju ljepše budućnosti za sve njezine građane.

U ime Općine Križ, čestitamo svima Dan antifašističke borbe i Dan državnosti.

Općinski načelnik Općine Križ:
Marko Magdić, struč. spec. oec.

Predsjednik Općinskog vijeća Općine Križ:
Đuro Paher

[nggallery id=260]



Skip to content